Wenneker 24 CarrotMason jars zie je opeens overal. Helemaal hip: een cocktail in een mason jar. Het Roosendaalse Wenneker komt nu met een wel heel bijzondere likeur in zo’n hippe pot: 24 Carrot. Hoofdingrediënt: wortelen.

Wenneker richt zich tegenwoordig vooral op likeuren. Er is inmiddels een range van 42 smaken en die worden verkocht in 50 landen. 24 Carrot is helemaal on trend en dat was ook precies de bedoeling, zegt Daan van der Tuijn van Wenneker. ,,We zochten iets geks, iets opvallends. We hadden al een drank in een potje, de ouderwetse Boerenjongens, rozijnen in brandewijn. Daar hebben we op voortgeborduurd. Cocktail in a jar is een trend in Amerika. Je krijgt cocktails tegenwoordig zelfs uit een theepot! Als de jar leeg is, kun je hem gebruiken als glas. Likeur op basis van wortelen bestond nog niet, groente is natuurlijk ook een ongewoon basisingrediënt voor een likeur.’’

Cocktails met 24 Carrot

24 Carrot smaakt lekker aards en is voor een likeur niet eens te zoet. Een prima basis voor leuke cocktails.

 

Wenneker 24 CarrotCarrot Energy
Meng 24 Carrot met Red Bull.

Carrot Spritz
Meng 24 Carrot met bruisend bronwater en prosecco.

Carrot Daiquiry
Meng 24 Carrot met witte rum en versgeperst limoensap. Top de cocktail af met opgeklopt eiwit.

Soldaat van Oranje
Meng gelijke delen 24 Carrot, witte tequila en versgeperst sinaasappelsap. Daarbovenop schenk je ginger ale. Garneren met schijfjes gemberwortel.