hop-shop-tour-2-start-a-party
(sponsored blogpost) – Winkelen met een app en je kunt er nog prijzen mee winnen ook. Dat is de HopShopTour die 2startaparty tijdens de koopzondag op 30 oktober voor de tweede keer organiseert. Erg leuk om mee te doen en zo kennis te maken met nieuwe winkels of bekende winkels van een heel andere, verrassende kant te zien.

De HopShopTour is een interactieve shoppingspree waarbij een app (alleen Android) je door de stad langs verschillende winkels leidt. ,,De bedoeling van de HopShopTour is dat mensen eens bij andere dan de geijkte winkels binnenstappen en de Roosendaalse binnenstad op een andere manier beleven,’’ vertelt Tineke. Want de winkels die meedoen, en dat zijn er heel veel, hebben van alles voor je in petto. Dat kan een prijsvraag zijn, maar ook een uitdaging, een workshop of een toffe aanbieding. Wat? Dat zie je pas als je bij de deelnemende ShopTopper bent aangekomen. Dan floept de activiteit vanzelf op in je app, heel verrassend.

HopShopTour_2startaparty_Roosendaal

Wil je meedoen? Je kunt je van tevoren aanmelden op http://www.hopshoptour.nl.

Maar het kan ook op de dag zelf, bij het startpunt van de tour op het grote plein in de Roselaar (bij de lift). Starten kan vanaf 12.00 uur. Tineke Kluin van 2 startaparty zet alvast 8 redenen voor je op een rijtje waarom je er aanstaande zondag zeker bij moet zijn.

1 De route

De tour gaat door de het hele centrum, ongeveer vanaf de Kade tot en met de Raadhuisstraat en de Molenstraat. Maar je hoeft hem niet per se helemaal te lopen. Ben je fanatiek en ga je voor de prijzen dan loop je de hele route. Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je je ook tot een paar straten beperken. ,,Het is gewoon leuk winkelen, met behulp van een app. Je legt de route af in je eigen tempo, alleen of met een groepje dat je zelf hebt samengesteld’’, legt Tineke uit.

2 De app

hop-shop-tour-2-start-a-partyWinkelen met een app, dat is natuurlijk al heel bijzonder. De HopShopTour is eigenlijk een soort Pokémon Go voor shopaholics! Deelname aan de HopShopTour is gratis. Het handigst is om je van tevoren in te schrijven via het aanmeldformulier op de http://www.hopshoptour.nl. Dan ontvang je via de mail informatie over het downloaden van de app. Die is er helaas alleen voor Android. Bij jij een Apple-adept? Ga dan gezellig op tour met een vriend/vriendin of met een groep met een Android-telefoon. Groepen bestaan maximaal uit 6 personen. Per e-mailadres kan de app één keer worden gedownload. Aanmelden bij het startpunt kan dit jaar ook. Je kunt de route daar overigens ook gewoon op papier krijgen. Maar dan is het wel minder verrassend en ding je niet mee naar de hoofdprijs van 250 euro aan VVV-bonnen. Je maakt dan uiteraard wel kans op de andere prijzen.

3 De prijzen

Bij de HopShopTour kun je veel prijzen winnen. De deelnemer die tijdens de tour de meeste punten scoort, wint de hoofdprijs van 250 euro aan VVV-bonnen. Maar ook bij diverse winkels zijn prijzen te winnen, dus zelfs als je niet de hele tour loopt kun je in de prijzen vallen. Die prijzen variëren van cadeaubonnen van 25 tot 100 euro tot leuke artikelen als schoenen of een tas.

4 De opdrachten

hop-shop-tour-2-start-a-party

Het bijzondere is dat je tijdens de HopShopTour winkels op een verrassende manier leert kennen. In elke winkel voer je een opdracht uit en soms ga je ook echt aan de slag. Zo kun je zondag leren hoe je sushi moet maken en in een andere winkel moet je een paspop leuk aankleden.

5 Lekker in je eigen tempo

Je kunt vanaf 12.00 uur starten met de HopShopTour. Je bepaalt je eigen tempo. Zin in een uitgebreide koffiepauze of een lekkere lunch? Gewoon doen!

6 Tas

Bij het startpunt naast de lift in de Roselaar krijg je eerst uitleg. Je krijgt een routekaartje mee en een leuke tas! De app geeft vanzelf een seintje als je langs de route langs een van de ShopToppers komt.

hop-shop-tour-2-start-a-party

7 Een gezellig dagje winkelen

,,De HopShopTour is een sociaal gebeuren’’, zegt Tineke Kluin. Deelnemers komen elkaar overal in de straat tegen en zo’n spel biedt natuurlijk altijd stof in een praatje. En dat geldt ook voor de enthousiaste winkeliers die het ook allemaal erg leuk vinden om eens op een andere manier om te gaan met het winkelend publiek.

8 Vorig jaar groot succes

Vorig jaar was de HopShopTour met 150 enthousiaste deelnemers al een succes. Dit jaar hoopt Tineke Kluin natuurlijk op nog meer deelnemers. Hier kun je het filmpje met sfeerbeelden van de eerste HopShopTour bekijken.

Meer weten? Volg de HopShopTour op Facebook voor alle ontwikkelingen en informatie over de deelnemende winkels in Roosendaal.

hop-shop-tour-2-start-a-party