De mannen van Goats Don't Shave. In het midden Pieter-Jan van Linden.
De mannen van Goats Don’t Shave. In het midden Pieter-Jan van Linden.

Dat is schrikken. Waren we het er net over eens dat baarden super hip zijn en mannen met baarden woest aantrekkelijk, blijkt opeens uit wetenschappelijk onderzoek dat die baarden vol met bacteriën en soms zelfs poep zitten!

Het onderzoek dat de baard wereldwijd in een kwaad daglicht zette, is gedaan door microbioloog John Golobic. In een paar baarden werd zoveel poep aangetroffen, dat ze vergelijkbaar waren met wc’s. Golobic geeft als tip: “Blijf zoveel mogelijk met je handen uit je gezicht.”

Goats Don’t Shave

Maar bij de oerhipsters van Goats Don’t Shave maakt zijn horrorverhaal weinig indruk. Goats Don’t Shave is een mannenclub die oud-Roosendaler Pieter Jan van Linden met Jesper Wiren runt vanuit zijn huidige woonplaats Dubai, “Zoals het gezegde luidt, steek je baard niet in andermans zaken! Het is vrij duidelijk en heeft te maken met persoonlijke hygiëne. Ik kan me voorstellen dat de scheerindustrie veel baat kan hebben bij dit soort artikelen, maar ik denk dat de harde kern, de echte baard-dragenden hier geen boodschap aan of zelfs emotie bij hebben.”

goats don't shave fb

“Om eerlijk te zeggen, sinds ik zelf een baard heb, langer dan de gebruikelijke stoppel, gaat er meer tijd in de persoonlijke verzorging zitten. Juist omdat de baard goed moet zitten, ruiken en niet moet aanvoelen als een stekelbaars. Volgens laatste onderzoek is de toilet overigens schoner dan het toetsenbord en de mobiele telefoon… Maar dit ter zijde…”, stelt Pieter-Jan ons vanuit het zonovergoten Dubai gerust.

The Square

Goats Don’t Shave is een geestig en stoer clubje, een way of life eigenlijk, van mannen die mannendingen doen. De belangrijkste? Baarden laten staan. Jezelf niet te serieus nemen. En… barbecueën.

goats don't shave square2 The Square by goats don' shave the square

Goats Don’t Shave is niet van het halve werk en brengt zelf een beauty van een meeneembarbecue van rvs op de markt. Want: “ALL MEN CAN GRILL BUT UNTIL NOW NOT ALL COULD BE AWESOME AT IT.” The Square heet het grilljuweel en hij is natuurlijk rond, want zo rollen de Goats. The Square komt met een überhippe leren draagriem. “Imagine taking this beauty to the beach,” staat op de website en ja, daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen. Die ultieme awesomeness is natuurlijk niet goedkoop. Je bestelt de Square via de webshop van Goats Don’t Shave, hij kost 525 euro.

Het allerheetst

Barbecuen, baarden en woeste aantrekkelijkheid, die dingen hangen dus samen. Lees hier waarom mannen met baarden het allerheetst zijn, volgens Cosmopolitain. “Een man met een baard vormt een goed basispakket. Doe er een bril bij en je hebt een semi-intellectueel te pakken, met een tattoo is het een stoere gast en als hij goede biceps heeft, hoef je nooit meer bang te zijn in het donker.”

Gewoon laten groeien, dus, die hipster baard. En om ervoor te zorgen dat Roosendaal helemaal on trend blijft, heeft Rdazzle ook maar even de baardentrend voor 2015 voor je opgezocht. Stond 2014 nog in het teken van vol, voller, volst, in 2015 wordt hij weer netjes bijgehouden. De baard zal richting de zomer korter gaan worden.