Elk jaar weer lastig: cadeautjes voor vaderdag vinden! Rdazzle ging op zoek in Roosendaal naar stoere en écht Roosendaalse cadeautjes. We hebben een paar leuke en originele gevonden! Hieronder onze 11 tips!

1. Roosendaal Shirts

cadeautjes-voor-vaderdag- Roosendaal-shirts

Een cadeautje voor de chauvinistische papa en welke rechtgeaarde Tullepetaon is dat nou niet? Op internet stikt het ondertussen van de sites waar je t-shirts met grappige teksten kunt bestellen, vaak op basis van crowdfunding. Maar dit hadden we nog niet eerder gezien: echte Roosendaal Shirts, met teksten als ‘zijde gij van Roosendaol? Dan zijde net als ikke’ ‘Tullepetaon’ en ‘Tullepetere kunde Lere’. Een idee van Bas Maas, van de Escape Room in de oude Wennekerfabriek en de website http://www.geboortejaarshirts.nl (ook allebei leuk voor vaderdag!). De t-shirts kosten 15 euro en je kunt ze binnen een paar dagen in huis hebben, verzekert Bas. Binnenkort op Rdazzle meer over Roosendaal Shirts en de Escape Room!

2. Whisky sauzen van Duffy’s Delicatessen

cadeautjes voor vaderdag whisky sauzen van Eammon Duffy's Delicatessen

En we vonden nog een nieuw en origineel bedrijf in Roosendaal: Duffy’s Delicatessen. Eammon Duffy is geboren in Schotland, maar woont al sinds zijn derde in Roosendaal. Sinds kort importeert hij deze unieke Schotse whiskysauzen, die op ambachtelijke wijze worden gemaakt in het Schotse plaatsje Broughty Ferree, valkbij Dundee. Daar staan een paar dolenthousiaste Schotten op leeftijd zelf in de kookpotten te roeren, volgens Eammon. De sauzen worden gemaakt met een lokale whisky: Tullibardine.

Het komt natuurlijk heel mooi uit dat whisky de laatste tijd hartstikke hip is. Niet alleen om te drinken, maar dus ook om mee te koken. Echt iets voor de vader die van lekker eten én van lekker drinken houdt!Wat deze sauzen onderscheidt is de hoeveelheid whisky: 12 procent! Er zit zelfs 4,8 procent alcohol in de saus. De Whisky Sauces van The Whisky Sauce Company zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en ook als azijn en vinaigrette. Eammon tipt onder meer de Schotch Bonnet, met de chili-achtige peper die ook Scotch bonnet heet. De flesjes zijn in Roosendaal te koop bij het Kaashuis in de Passage. Ook over dit leuke product binnenkort meer op Rdazzle!

3. Elderflower Dry Gin van Wenneker

cadeautjes-voor-vaderdag-Wenneker-elderflower-gin

Zeker net zo’n hip drankje is natuurlijk gin. Laat er nu een hele lekkere uit Roosendaal komen: de Elderflower Gin van Wenneker. Die bevat maar liefst 6 distillaten: waaronder koriander en vlierbloesem. De productie vindt plaats in kleine batches en alle flessen zijn genummerd.

4. Beer Can Chicken

cadeautjes-voor-vaderdag-beer-can-chicken-kiphouder

Deze kwamen we tegen op de website van de Fun Cooking Outlet (Brabersstraat) van de Roosendaalse GreenEgg-goeroe Boy Tak in de Brabersstraat. Voor de écht grillmaster: een handige tool om de beruchte Beer Can Chicken te maken. Tip van Boy: Marineer de kip het liefst een dag van te voren, vervolgens koud roken met appel of kersenhout voor uur aantal uur en vervolgens 2 uur lang op 140 graden indirect garen op gas of houtskool bbq. Je zou ook nog extra kruiden in het bier kunnen stoppen.

5. Multitool van Letterman

cadeautjes-voor-vaderdag-multitool-leatherman

In Roosendaal is er nu zelfs een hele winkel voor de échte ruige outdoorvaders: Rebel Outdoor (Molenstraat 55). Een bijzondere winkel waar je van alles vindt waarmee je als een echte Bear Grylls in de wildernis kunt overleven. Dat varieert van tenten en handbogen tot bijlen, messen en multitools, zoals deze Rebar Leather Sheath van Letterman, met maar liefst 17 tools.

6. Pimps and Pearls: the Black Collection

cadeautjes-voor-vaderdag-pimps-and-pearls-black-collection

Nóg een mooi Roosendaals bedrijf: Pimps and Pearls. Die tippen we steevast voor Moederdag, maar speciaal voor mannen is er de Black Collection, met heel veel mooie leren armbanden, tassen en kettingen.

7. Pig & Hen

cadeautjes-voor-vaderdag-newstyle-pig-and-hen

En nu we toch in de armbanden zitten: Ook NewStyle heeft een aantal toffe vaderdagtips voor je op een rijtje gezet. Die je natuurlijk allemaal in de winkel kunt kopen. Bijvoorbeeld deze stoere armbanden van stevig touw van Pig & Hen, een Nederlands merk. Gaan een leven lang mee, aldus de website van NewStyle.

8. High Beer

cadeautjes-voor-vaderdag-wapen-van-roosendaal

Een leuk uitje voor vaderdag: een High Beer bon van het Wapen van Roosendaal. Ga zelf gezellig mee en geniet samen van lekker hapjes én verschillende soorten bier.

9. Luchtje: gedistingeerd, maar ook sensueel

cadeautjes-voor-vaderdag-douglas-HERMES-Terre_d_Hermes

Hét klassieke vaderdagcadeau: een luchtje. Nou kennen wij mannen (nou ja, eentje!) die al 10 jaar met hetzelfde flesje Cool Water doen. En vaders die al 20 jaar iedere Vaderdag een flesje Old Spice krijgen. Voor die vaders moeten jullie de andere tips maar bekijken.

Wij hebben er even het chique mannenblad Esquire op nageslagen: Hoe de man ruikt of behoort te doen. Esquire tipt onder meer Terre d’Hermès van Hermès, want: ‘Gedistingeerd, maar ook sensueel.’ Dat moet je maar willen voor je vader natuurlijk. Maar bedenk: je moeder is er blij mee. Te koop bij Douglas.

10. Luchtje van Ronaldo

cadeautjes-voor-vaderdag-Cristiano_Ronaldo-Legacy

En dan valt Vaderdag midden in het EK waar Nederland niet eens bij is. Is je pa de teleurstelling al te boven? Dan is dit cadeautje misschien een pleister op de wonde (of zout in de wond, dat kan natuurlijk ook): het luchtje van Christiano Ronaldo. Het heet Legacy:een mysterieuze herengeur die de frisse tonen van groene appel en komkommer combineert met de rijke geurnoten van pioenroos en cederhout.. Ook bij Douglas. Het wachten is natuurlijk nog op de haargel van Graziano Pellè. Nog niet te koop, helaas!

11. Mont Vendoek

Schermafbeelding 2016-06-15 om 09.47.24

En tot slot nog een cadeautip voor het goede doel: de Mont Vendoek! Een theedoek, want vaders drogen af, al is het alleen op de camping. Dat vakantie-accessoire heeft hij dan alvast in huis. Kost een tientje en de opbrengst gaat natuurlijk naar ColSensation. Je kunt de MontVendoek onder meer zondag kopen bij het Benefietfestival voor de MontVentoppers, bij de Drie Weesgegroetjes in de Molenstraat. Heb je gelijk nóg een leuk vaderdaguitje te pakken! Meer daarover aanstaande vrijdag in Rdazzle’s Funky Friday!

Zit er niks voor je bij en ben je zaterdag écht ten einde raad? Dan kun je in de Roselaar naar de Vaderdag pop-up store. En ook op internet vonden we een vaderdagwebwinkel. Daar kun je onder meer een cadeaubon voor Indoor Skydive kopen! Toch een Roosendaals cadeautje.