70-jaar-bikini

Deze week bestaat de bikini 70 jaar. Rdazzle zet een aantal leuke exemplaren voor je op een rijtje. Allemaal verkrijgbaar bij winkels in Roosendaal! De bikini’s zijn van (achtereenvolgens): Hema, Bodywear, Hunkemöller, LingerieStore, Bodywear, Esprit Rosada, Hema, H&M, H&M, Livera.

De leukste bikini’s in Roosendaal

  de-leukste-bikinis-in-roosendaal

  bikini watercult bodywear

  bikini sylvie eos hunkemoller

  bikini marlies dekkers the lingeriestore

  bikini beach life bodywear

  bikini esprit Livera

  bikini hema

  bikini hm gehaakt

  bikini hm

  bikini Liver


De Fransman Jacques Heim introduceerde in 1946 het eerste tweedelige badpak introduceerde. Diezelfde zomer kwam Louis Réard met de bikini, genoemd naar de nucleaire tests van het Amerikaanse leger bij het atol Bikini. Maar die eerste bikini sloeg bepaald niet in als een bom. Geen enkel model in Parijs durfde het aan het niemendalletje te tonen en uiteindelijk was het de erotische danseres Micheline Bernardini die de bikini liet zien tijdens een persconferentie. Dat was dan ook een behoorlijk minuscuul gevalletje, met zelfs een string. De bikini werd in België, Italië, Spanje en Australië verboden en het Vaticaan noemde het een zondig kledingstuk.

Réard zei dat een bikini pas een bikini is wanneer deze door een trouwring gehaald kon worden. De Franse actrice Bridget Bardot leverde een grote bijdrage aan de populariteit van de bikini, doordat zij deze openlijk durfde te dragen bij het Cannes Film Festival in 1953. De eerste keer dat de bikini op film te zien was, was pas in 1962. De Zwitserse actrice Ursula Andress kwam in een bikini ten tonele in de James Bond film Dr. No.

Daarna volgden onder meer Marilyn Monroe en Jayne Mansfield en tegen de jaren ’80 droegen vrouwen over de gehele wereld massaal bikini’s op het strand. Inmiddels heeft de bikini al heel wat trends doorstaan. Van de minimale variant naar juist weer wat gekleder. Dat is eigenlijk dé trend van 2016: meer stof, met hoge taillebroekjes, broekjes met pijpjes en grotere bovenstukjes. Dus eigenlijk de tankini zoals Heim hem ooit bedacht.

De duurste bikini ooit is van Susan Rosen met Steinmetz Diamonds en bestaat uit 150 karaat aan diamanten. Deze worden bij elkaar gehouden door platina in plaats van stof. Hij kost 21 miljoen euro.