Cubicco _ Roosendaal Misschien heb je hem al zien staan in de Nieuwstraat: de showwoning van Cubicco. Vorige week was de officiële onthulling en wij waren erbij. Het is een hele leuke woning geworden, met een prachtige veranda en ook nog eens heel stijlvol en gezellig ingericht door Maison et Moi. Je zou er zó intrekken! Het vakantiegevoel, maar dan in hartje Roosendaal!

Cubicco is het bedrijf van Roosendaler Randy Riteco. Met dit slimme nieuwe woonconcept wil hij de wereld gaan veroveren. Het Roosendaalse bouwbedrijf Aan de Stegge ziet er in ieder geval wel brood in en is een samenwerking met Cubicco aangegaan.

Prachtconcept voor de oude dag

Wist je dat in Nederland 35 procent van de bevolking alleenstaand is? En dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Die mensen zijn vaak aangewezen op kleine en nauwe appartementjes, want het woningaanbod is nauwelijks op zo’n grote groep singles aangepast. Waar zijn ze, die leuke, lichte en gezonde woningen voor mensen die alleen wonen?

  Cubicco_Roosendaal_keuken_woonkamer

  Cubicco_Roosendaal_slaapkamer

  Cubicco_Roosendaal_woonkamer_studeerkamer

In de Nieuwstraat staat er nu dus één: een kleine klimaatbestendige en ook nog eens energieneutrale woning. Met nóg een groot voordeel voor alleenstaanden: de woningen van Cubicco zijn heel geschikt om hofjes mee te vormen. Zo woon je alleen, maar ook samen, in de Cubicco-community. Wij vinden dat sowieso al een prachtconcept voor de oude dag! Je eigen huis in een gezellig en beschut hofje, waar je met je goede vrienden woont!

Cubicco is een prefab-bouwconcept. De woningen zijn goedkoop, waardoor huurtarieven onder de sociale huurwoninggrens kunnen blijven. En je kunt de woningen overal neerzetten, permanent of tijdelijk. ,,Het idee dat je met een beperkt inkomen per se driehoog in een flatje zonder balkon, geen groen en weinig daglicht moet wonen, is achterhaald,’’ vindt Randy Riteco. ,,Of het nu gaat om starters, gescheiden mensen, hulpbehoevenden of senioren: wij zijn ervan overtuigd dat nieuwbouw van deze kleine, pássende woningen een structurele aanpak is van de wachtlijsten. Duurzaam in de breedste zin des woords.’’

In zijn geheel op de vrachtwagen

Een Cubicco-woning is veilig en kan snel geplaatst worden. Ook onder uitzonderlijke omstandigheden. In Florida (Verenigde Staten) zijn de woningen zelfs voorzien van een label dat veiligheid garandeert bij de zwaarste orkanen. In samenwerking met onder meer Aan de Stegge is de woning doorontwikkeld voor de Nederlandse markt. Aan de Stegge gaat de assemblage uitvoeren, maar dat kan volgens Riteco in elke leegstaande fabriekshal. Vervolgens wordt het huis in zijn geheel op een vrachtwagen naar de plek van bestemming gebracht.

Cubicco combineert de voordelen van een gewoon huis met de voordelen van een appartement:

 • Je eigen privé buitenruimte (die geweldige veranda)
 • wonen op de begane grond of 1e verdieping,
 • verbinding met sociale en natuurlijke omgeving
 • géén tuinonderhoud door de gezamenlijke binnentuin
 • alles gelijkvloers

Sander van Peer van Cubicco vertelt dat ze van plan zijn om mensen op uitnodiging in de showwoning te laten overnachten. Zodat je kunt ervaren hoe het is om ’s ochtends wakker te worden in zo’n huis. Leuk idee, toch?

Foto’s van de opening

  basrandytoine

  genodigden1

  genodigden2

  genodigdentotaal

  genodigdentotaal (1)

  georgeparker3

  Cubicco_Roosendaal

  Cubicco_Roosendaal_Toine Theunis

  Cubicco_Roosendaal_Toine Theunis

  Cubicco_Roosendaal

  Cubicco_Roosendaal

Wil je eens gaan kijken in de modelwoning van Cubicco? Als er mensen van Cubicco zijn, kun je altijd even binnenlopen. Anders even een afspraak maken via de website: http://www.cubicco.com.

Je kunt Cubicco ook volgen via Facebook.

Foto’s: Fleur van der Plas