Op zondag 9 juli aanstaande is het weer tijd voor de derde editie van de Hippie Ibizafair in Openluchttheater Vrouwenhof. Begonnen als een kleinschalig evenement in het theater maar dit jaar uitgebreider met liefst 44 deelnemers!
Vandaag de dag schieten de fairs en Ibiza-markten als paddenstoelen uit de grond maar het Openluchttheater is juist niet bang voor deze groei. De intieme sfeer die de hippiemarkt ademt moet zo intiem blijven en doet de echte Ibiza-gangers aan vroeger denken toen de Ibizamarket op Ibiza ook nog klein en gezellig was.
Alles moet massaal en commercieel vandaag de dag en dat is nu juist niet de bedoeling. We zijn geen braderie of jaarmarkt. Alle deelnemers zijn creatief en zorgen voor een grote diversiteit.

Wij blijven klein en gezellig en laten

ons niet meeslepen door de massa!

Natuurlijk hebben we geleerd van de voorgaande jaren en is er dit jaar naast de lifestyle en fashion hoek ook een foodcorner met verschillende deelnemers. Surinaamse gerechten, smoothies, vers gesneden frietjes, duurzaam en eerlijk vlees op de BBQ, heerlijk ijs en echte ambachtelijke koffie en ijskoffie.


Alles wordt met liefde bereid as 9 juli. Natuurlijk kun je onder het genot van een lekker hapje ook een wijntje en biertje halen en in een van de corners genieten van de muziek! Sfeerhaven, Sfeerstrand en Houtleeft zorgen voor gezellige lounge-seats en zitjes opgevrolijkt met verf van Qolours.

Naast de DJ’s hebben we dit jaar ook optredens van Zangeres Ismène Elbers en Tom, bekend van Pinkpop, Extrema en Lakedance en van het jazzy funky duo Ber & Jelly’s.

Maar ook jonge artiesten krijgen een kans bij ons. Zo zal Leander Moekti die dag op zijn Ukelele spelen en treedt DJ Nik van der Maden voor de tweede keer op tijdens de Hippiefair.

Nik van der Maden is 15 jaar en draait sinds zijn twaalfde op verschillende feestjes. Ooit begon hij met gitaarlessen, maar gitaar akkoorden leren en braaf zijn lessen volgen waren niet zo zijn ding, vertelt Nik. Zijn moeder stelde hem voor om naar DJ School Roosendaal te gaan waar hij in acht weken zijn DJ diploma haalde en dat mocht afsluiten met een optreden in Chagall tijdens het Ear Candy festival 2013.

Ik had veel meer interesse voor dancemuziek en hoe de bekende DJ’s op feesten hun muziek stonden te draaien. Dat is pas kicken! Zijn grote voorbeeld en inspirator is DJ Maarten Kaas. Bekend van zijn Lust-feesten en goede huisvriend. Hij hoopt ooit een keer bij Lust te mogen draaien! Maarten draait relaxte en vrolijke muziek en weet de mensen goed te bespelen en op te zwepen. Tegenwoordig vind ik alle DJ’s een beetje hetzelfde draaien. Allemaal trance en techno. De enige die hij wel onderscheidend vindt is Afro-Jack en Don Diablo. Zij hebben een aantal goeie nummers gemaakt met een eigen stijl en geluid. Tegenwoordig draai ik ook meer deephouse en IDM (intelligent dance music) en ook wat Trance maar ik hou ook nog steeds van vrolijke en funky sounds.

Mijn eerste grote optreden was bij de afsluiting van het schooljaar van vier scholen in Oudenbosch. En mijn grootste optreden tot nu toe was vorig jaar tijdens Carlo’s Soundtrip met Joost Verbraak in de Kring. Natuurlijk was de Hippie Ibizafair met 1300 bezoekers ook een geweldige ervaring! Mijn droom is om carrière te maken als DJ met mijn eigen muziek en de hele wereld over te gaan. En op Ibiza in bekende clubs te draaien! Dat zou top zijn.

Inmiddels is Nik ook eigen muziek aan het produceren en staat hij vaak op vrijdagavond en zaterdags in de DJ Boot van Optiek van Wely die Nik perfect vond passen binnen hun nieuwe en moderne concept. Nik heeft veel zin in zondag 9 juli en hoopt op net weer zoveel bezoekers als vorig jaar. En natuurlijk mooi weer! Vanaf 12 uur is Nik te horen in het theater en daarna zullen DJ Jesse Jane en Coen de loungeklanken overnemen van Nik.

Terwijl de moeders lekker shoppen, een henna-tattoo laten zetten of genieten van een massage kunnen de kinderen zich met een kinderpasse partout uitleven in de kidscorner waar ze deelnemen aan workshops kettinkjes en armbandjes maken, schilderen, graffiti spuiten, muziek maken met Muzisens, en DJ lessen in de gele Amerikaanse autobus van Boost kunnen volgen! Natuurlijk mag je ook een glittertattoo laten zetten en jezelf laten schminken!


Ook zal er meer kunst te zien zijn dit jaar. Vooral beginnende en nog vrij onbekende kunstenaars vinden het leuk om te exposeren maar ook lokale bekendheden zijn te zien en gaan zelfs live aan het werk! Wat te denken van Remco van den Beemd die die dag 3 panelen zal bewerken met zijn spuitbussen! Maar ook Bob Bakker, Myrthe van der Gaag, Antonia Cardosa, en Beecolore met zijn waxschilderijen zullen hun werk tentoonstellen.

Genoeg te doen en te zien dus op de intiemste en gezelligste Hippie IbizaFair van het zuiden! Parkeren kan gratis op het voormalig LTS terrein en betaald in omliggende straten en parkeergarages.

Kom dus zoveel mogelijk op de fiets! Entree 5 eur incl 2 consumptiemunten, kinder passepartout 5 eur. Kinderen tot 12 gratis. Let op géén pin!

Kaarten verkrijgbaar op http://openluchttheatervrouwenhof.nl/kaartverkoop/