Wat is Dakota’z? Vraag het aan drie mensen en je krijgt waarschijnlijk drie verschillende antwoorden. Café, disco, spareribs-restaurant? Eigenlijk klopt het allemaal nog ook, zoals je ook aan de voorgevel kunt zien. Dakota’z is club, lounge én reztaurant. Wat niet iedereen weet: de ‘wereldkeuken’ van Dakota’z brengt, naast de beroemdste spareribs van West-Brabant, nog veel meer lekkers uit de hele wereld voort. Wij zijn alvast gaan proeven van allerlei Aziatische lekkernijen.

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

Wall of fame

Dakota’z begon als café met op de verdieping een restaurant dat vooral Amerikaanse en Mexicaanse gerechten serveerde. Het restaurant, met zijn hippe en strakke uitstraling, was van het begin af aan een groot succes. Dakota’z heeft een heel eigen uitstraling. Die wordt nu nog extra versterkt met de gloednieuwe wall of fame, met grote schilderijen van bekende popsterren.Van Justin Bieber tot Madonna, van Amy Winehouse tot David Bowie: ze kijken op je neer terwijl je in het restaurant een hapje zit te eten. Altijd gespreksstof!

Op de nationale website Couverts sleepte Dakota’z eind vorig jaar de kwalificatie Hotspot binnen, dankzij veel lovende recensies van klanten. Van heinde en verre komen mensen voor de spareribs naar de Markt. Eigenaar Jean-Pierre Kolthoff: ,,Die smaken hier kennelijk toch anders dan in andere restaurants. Slowcooking is nu in, maar wij doen dat al 20 jaar. De spareribs vallen bij ons echt van het bot af.’’ Heb je een keer geen zin om uit eten te gaan, maar ook niet om te koken? Dan kun je de spareribs ook gewoon afhalen bij Dakota’z. Eind vorig jaar is de keuken flink verbouwd. Dat betekent meer capaciteit, waardoor binnenkort ook spareribs thuisbezorgd kunnen worden. Wij houden je op de hoogte!

Minder bekend is dat je bij Dakota’z, naast spareribs, ook veel andere gerechten kunt eten. Jean-Pierre en Lisettte Kolthoff deden met hun team over de hele wereld, maar vooral in Azië, inspiratie op voor de bijzondere gerechtjes op de kaart. Ontzettend leuk om die te combineren en zo in één avond een culinair wereldreisje te maken.

  cocktails_dakota'z_roosendaal_restaurant

  dakota'z_roosendaal_restaurant

Thaise curry’s en pekingeend

Van tevoren hadden wij al veel positieve verhalen gehoord over de Thaise curry’s bij Dakota’z. Die zijn er in allerlei varianten: met vlees, kip, vis en zelfs een vegetarische versie met lekker veel groenten. Het restaurant serveert rode en groene curry’s als hoofdgerecht en vooraf ook een heerlijke soep van rode curry met kokos. Pittig, maar niet té heet en een goed alternatief voor de mensen die graag Thais eten, maar niet dol zijn op de smaak van citroengras.

  thaise curry_dakota'z_roosendaal_restaurant

  thaise soep_dakota'z_roosendaal_restaurant
  thaise soep

  dakota'z_roosendaal_restaurant

Ook lekker: de pekingeend. Die eet je hier in de buurt nergens op deze manier. Heel zacht en smeuïg vlees met een knapperig vel, dat op traditioneel Oosterse wijze wordt geserveerd in een rijstpannenkoekje met hoisin-saus en lente-ui. In Ierland deed Jean-Pierre Kolthoff de inspiratie op voor de Bhaji, vegetarische uienkoekjes uit India, die worden geserveerd met mango chutney en een mint-koriander dip. Die kun je weer goed combineren met de crabcakes, naar Californisch recept, met krab en kokos.

  pekingeend_dakota'z_roosendaal_restaurant
  pekingeend in een rijstpannenkoekje
  indiaas uienkoekje_dakota'z_roosendaal_restaurant
  Indiaas uienkoekje

Wil je ook zo’n culinair wereldreisje maken?  Met de menukaart van Dakota’z in de hand kom je een heel eind. En natuurlijk staat niets je in de weg om een smakelijke omweg langs Amerika (spareribs!), Italie (risotto) of Mexico (nachos) te maken!

Benieuwd? Volg Dakota’z op Facebook voor het laatste nieuws.

Fotografie: Fleur van der Plas, Hans van Damme