Marloes Bogers en Petra Kerstens zijn niet van de halve maatregelen. Dus als ze eens iets voor het goede doel doen… Vandaag organiseert het duo In Actie voor Colsensation Live bij de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat. Daar treden vanaf 14.00 uur zeven acts op. Er is een cava bar met hapjes, Richard Nagtzaam komt palingen roken en Scoop uit Etten-Leur komt met ijsjes. De opbrengst van het feest gaat naar het KWF. Kortom: daar moet je bij zijn!

  no slack

  kuif en kaal

  SSTN

  six in the City

  martine van de kar


Colsensation is het evenement op 18 september als heel veel Roosendalers de Mont Ventoux bedwingen, te voet en op de fiets. Dat alles ten bate van het KWF. Ook Marloes en Petra gaan die dag te voet de kale berg op, Petra voor het eerst, Marloes al voor de derde maal. Een pittige wandeling, vertelt ze. ,,Het viel nog best tegen. Het eerste jaar liepen we de steilste kant, dat is behoorlijk zwaar. Het tweede jaar was minder steil, maar wel vijf kilometer langer. Nu gaan we weer de steile variant lopen, daar is in Nederland ook moeilijk voor te trainen.’’

Petra en Marloes hebben besloten om het voor iedereen die hen sponsort ook een beetje leuk te maken. Petra kennen we natuurlijk allemaal als de barvrouw van de 3 Weesgegroetjes. Aanvankelijk dachten ze aan een klein feestje in het café. ,,Ries kwam palingen roken, dus ik dacht: daar moet een muziekske bij. Toen is het balletje gaan rollen,’’ vertelt Petra.

Daar moet een muziekske bij

En dat deed het. Geen lokale muziekact bandje die nog nooit aan de bar van de 3W’s heeft gehangen, dus Petra had zo een super leuke line-up bij elkaar, inclusief spetterende afsluiting met DJ Maui. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kuif & Kaal, een combinatie van muziek en live-art. Joost Verbraak gaat los gaat met zijn trompet terwijl kunstenaar Benjamin Scheltema live t-shirts van een fraaie print voorziet. En ook die t-shirts worden verkocht voor het goede doel. De straat wordt afgesloten, dus een dansje in de Molenstraat is mogelijk!

Programma

Achtereenvolgens staan tussen 14.00 en 21.00 uur op het podium van B & P Party en Feesttentenverhuur:

  • No Slack
  • Kuif & Kaal
  • Squander Squad
  • Start Spreading the News
  • Six in the City
  • Martine van de Kar
  • DJ Maui

colsensation live