Maison_et_Moi_RoosendaalWoonwinkel Maison et Moi is verhuisd naar de overkant, naar het veel ruimere pand waar tot voor kort Lijst-In was gevestigd. Rdazzle was vorige week bij de officiële opening op de nieuwe plek. Ook daar blijken Sander en Suzan de Grauw weer een heel sfeervolle ruimte te hebben gecreëerd, waar je fijn kunt winkelen voor cadeautjes, woonaccessoires en, dankzij de extra ruimte, ook meer meubelen.

Hip loft-sfeertje

  Bestand 28-09-15 18 09 03

  Bestand 28-09-15 18 08 46

  Bestand 28-09-15 18 09 57


Het assortiment van Maison et Moi is niet veranderd: veel leuke woonaccessoires en cadeautjes van merken als Bloomingville, HKLiving, Madame Stolz en Zusss. Wij zagen onder meer hippe babymutsjes die gewoon schattig van stoerheid zijn. De nieuwe winkel is een stuk groter én lichter dan de vorige en heeft zelfs een forse vide. Die heeft een prachtige raampartij en dat hebben Sander en Suzan aangegrepen om een hip loft-sfeertje te creëren, met veel wit en rotan. Ook worden de workshops met de chalkpaint van Annie Sloan verf boven georganiseerd. Die verf is ook in de winkel veel toegepast, zelfs op de vloer, met een slijtvaste coating eroverheen. Ook daarmee wordt het loft-sfeertje weer extra aangezet, heel leuk! De verf van Annie Sloan wordt ook verkocht in  webshop van Maison et Moi.

Scandinavisch

  Bestand 28-09-15 18 10 26

  Bestand 28-09-15 18 10 41

  Bestand 28-09-15 18 10 10

  Bestand 28-09-15 18 09 25


Lijst-In had een vrij strak interieur. Mocht je je zorgen gemaakt hebben of de nieuwe Maison et Moi net zo gezellig is als de vorige, dan kunnen we je geruststellen. In heel korte tijd hebben Sander en Suzan een hele fijne woonwinkel gerealiseerd. ,,Het is fijn dat we nu meer meubelen kunnen laten zien, daar is toch veel vraag naar,’’ vertelt Sander. ,,We kunnen hier beter hoeken in verschillende sferen laten zien. De vorige winkel had een beetje de Franse brocante sfeer, deze winkel heeft meer een Scandinavische uitstraling,’’ vult Suzan aan. Suzan is ook gespecialiseerd in het stylen van woningen die te koop staan, waardoor die sneller of voor een hogere prijs verkocht kunnen worden. Ook daarbij kan ze natuurlijk goed gebruikmaken van de collectie Maison & Moi.

Roosendaalse Toppers

Sander en Suzan zijn goede voorbeelden van hoe je met een flinke dosis enthousiasme, creativiteit en flexibiliteit succesvol kunt ondernemen in Roosendaal. Niet voor niets mag Maison &Moi zich dinsdag 29 september bij de themabijeenkomst Ondernemen in de Binnenstad presenteren als een van de Roosendaal Toppers: succesvolle ondernemers in de binnenstad (samen met onder meer Bonnefooi).