Rdazzle's Funky Friday

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseren Petra Kerstens, Marloes Bogers en Marion Heijnen dit jaar het Benefietfestival voor onze Mont Ventoppers, aanstaande zondag 19 juni, natuurlijk bij de Drie Weesgegroetjes. Een leuk feestje bouwen kun je aan deze meiden wel overlaten, dus dit mag je niet missen. Om in de stemming te komen alvast een Funky Friday, met de favoriete nummers van de bands die zondag gaan optreden en natuurlijk ook van de drie Mont Ventoppers zelf!

Petra, Marloes en Marjon doen op 16 september natuurlijk ook weer mee aan de ColSensation. Dan gaan ze te voet de Mont Ventoux op. De gehele opbrengst van het Benefietfestival is voor de ColSensation, dat daarmee de kankerbestrijding ondersteunt. Behalve voor de leuke muziek moet je zondag ook zeker voor het lekkere eten en drinken bij de Drie Weesgegroetjes zijn. Je kunt daar onder meer genieten van broodjes pulled porc en broodjes spek, er staat een frietkraam die voor snacks zorgt en naast de buitenbar staan er ook stands die cava en gin tonic serveren.

Programma

Rdazzle- benefietfestival voor onze mont ventoppers

Het programma met een korte introductie van alle bands:

13.00-14.30 KNSTLB

Kunstlab is een nieuw alomvattend disciplinair vak op het Gertrudiscollege. De talenten die je gaat zien laten al op jonge leeftijd zien hoe ’t moet !!!

14.30-15.15 3W Surpiseband

Een samenwerking van een aantal super lieve vrienden die allemaal geweldige muziek maken. Éénmalig optreden speciaal voor deze dag !!!

15.30-16.30 The Faction

Ontstaan in 2010 toen sing- songwriter Erik den Tuinder muzikanten zocht om zijn akoestische muziek electronisch te spelen. In 2015 Ep ” First Statement” uitgebracht.  Wordt beïnvloed door o.a. Bruce Springsteen, U2 en Bob Dylan.

16.45-17.30 Squander Squad

De gezelligste folkband van het zuiden ! ( Ierse) Folk met invloeden uit rock, pop en Balkan. Feestmuziek met een serieus randje

17.30-18.30 Maarten Kaas – Mook82

Van deephouse tot soul disco klassiekers. Voor iedereen een feestje

18.30-20.00 Start Spreading The News

Swingende rock ’n roll, smooth jazz me keiharde funk, De combinatie van eigen arrangementen en covers zorgen voor een spectaculaire show. Feest gegarandeerd !!

20.30-22.00 iRoxx

Ervaren rock coverband. Voornamelijk hits uit de jaren ’80 met uitstapjes naar de hits van nu.  Denk aan Toto, U2, Golden Earring en Supertramp. Één groot feest!

Benjamin Scheltema zal de hele middag unieke tekeningen maken die ingelijst worden verkocht.

De Funky Friday van Benefietfestival voor onze Mont Ventoppers

1. Stevie Wonder | Isn’t She Lovely

3W Surpriseband: ,,Wij zijn allemaal muziekfanaten. Dit is een fantastisch nummer, ongeacht van welke muziek je houdt. Dat sterke ritme en die blazerssectie! Zowel voor de muziekfanaten als de liefhebbers!”

2. The Faction | White Lies

The Faction: ,,Het liedje heet White Lies en gaat over een verslaafde die nog een keer bij zijn moeder aanbelt om aan geld voor zijn verslaving te komen. Het is een beetje geïnspireerd door de muziek van U2 en wat dance invloeden.”

3. Flogging Molly | Drunken Lullabies

Squander Squad: ,,Een van de eerste nummers van de band. Wij zijn ooit, zo’n tien jaar geleden begonnen als een groepje dat dacht: ‘Wij kunnen ook folk maken.’ En nu op het Benefietfestival voor onze Mont Ventoppers!”

4. Frank Sinatra | New York New York

Start Spreading the News: ,,De anthem van “the city that doesn’t sleep” tekent in allerlei opzichten onze band, die naar de eerste zin, Start Spreading the News, heet. Daarnaast heeft het nummer ook nog een pure kwaliteit waardoor het niet lastig is ervan te genieten. Een nummer wat je eigenlijk alleen maar moet willen spelen als je een stijlvolle frontman bent met een posse die de levenslust en de groove van het slapeloze leven uitstraalt, om te bewijzen dat de dag, de avond en de nacht van ons zijn. Wij zijn Kings of the Hill, wij zijn Cream of the Crop, wij zijn, Head of the List, wij zijn at the Top of the Heap, wij zijn A Number One, and we’re gonna make a brand new start of it. Keer op keer, waar we ook zijn.”

5. Toto | Child’s Anthem

iRoxx: ,,Toto is een grote inspiratiebron! Daarom dit vast als eerste nummer!”

6. Martine van de Kar | Het Leven

Het mooie liedje dat Martine van de Kar heeft gezongen tijdens de Samenloop voor Hoop in 2014, net als ColSensation een activiteit van Team Doelbewust. Gecomponeerd door Joost Verbraak, Co Vergouwen en Frans Suijkerbuijk,

7. Axwell Λ Ingrosso | Sun is Shining

,,Het lijflied van de ColSensation!”

8. Donna Summer | Last Dance

De keuze voor Marloes Bogers. Petra: ,,Ik kreeg haar niet te pakken, maar ik durf blind wel te zeggen dat dit haar nummer is.”

9. Black Eyed Peas | I’ve Gotta Feeling

Marion Heijnen: ,,Lekker zomers nummer!”

10. Pearl Jam | Just Breathe

Petra Kerstens: ,,Een van de mooiste nummers ooit! Toen het uitkwam, was ik zelf net ziek. Mooi dat ik dat nu in het kader van de ColSensation kan laten horen.”

11. Neil Young | Rockin’ in the Free World

Petra Kerstens: ,,Een nummer dat heel goed in deze tijd past. Ik heb een paar jaar geleden gezien dat Pearl Jam het speelde, op Pinkpop. Zo gaaf! En iedereen zich maar druk maken om voetbal, want dat was toen ook bezig. Wat kan mij dat nou schelen, dacht ik toen.”

Rdazzle’s Funky Friday

De complete lijst van alle afleveringen van Rdazzle’s Funky Friday: