Goede voornemensVeel mensen zijn het nieuwe jaar begonnen met goede voornemens. Afslanken, stoppen met roken, tot de carnaval geen alcohol: de plannen zijn zo gemaakt. Volhouden blijkt vaak een stuk ingewikkelder. Herkenbaar? Dan kun je maandag naar de gratis workshop Van voornemen naar volhouden bij CrossFit Zuid. Misschien houd je het daarna dit jaar wel vol!

Onderzoek toont aan dat 81 procent van de goede voornemens binnen twee jaar stukloopt, tweederde van de mensen geeft er zelfs al na een half jaar de brui aan. Toch blijven we het proberen: 46 procent van de Nederlanders doet aan goede voornemens en heel vaak gebeurt dat rond Oud en Nieuw. Erg origineel zijn mensen over het algemeen niet met hun plannen, blijkt uit onderstaande Top 10. Schrikbarend herkenbaar, toch?

Top 10 goede voornemen

  1. Afvallen en meer bewegen
  2. Spaarzamer met geld omgaan
  3. Schulden afbetalen
  4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden
  5. Een partner vinden
  6. Stoppen met roken
  7. Beter werk vinden
  8. Iets nieuws leren
  9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen
  10. Beter met mijn tijd leren omgaan

(bron: Rijksuniversiteit Leiden)

 Triggers en handvatten

Interessanter dan concluderen dat het nooit lukt, is natuurlijk weten waarom je er niet slaagt om je goede voornemens vol te houden. De oorzaak vinden is een eerste stap naar de oplossing. En daar komt natuurlijk de nodige psychologie bij kijken, zegt Leroy Naarden van CrossFit Zuid die maandag de workshop geeft. ,,Waarom wil je zo graag afvallen of stoppen met roken? Hoe groot is de pijn, hoe graag wil je het eigenlijk? En ben je de eigenaar van het probleem of leg je de oorzaak van de mislukking altijd buiten jezelf?’’ Vanuit die hoofdthema’s biedt de interactieve workshop volgens Leroy triggers en handvatten om het dit keer wel vol te houden.

In de workshop ga je aan de slag met de reden waarom je in het verleden waarschijnlijk niet succesvol geweest bent. Je leert hoe je brein werkt en hoe je dit kunt inzetten om je doelen te behalen. Ook ontdek je een eenvoudige methode om obstakels te voorkomen en vermijden. Leroy: ,,Succesvol worden en blijven is namelijk helemaal niet ingewikkeld, wat je doel ook is.’’

Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers, dus meld je snel aan. Deelname is gratis.
Maandag 11 januari, 19.30u bij CrossFit Zuid, Scherpdeel 20, Roosendaal.

Aanmelden kan hier.