Chagall

    Chagall Roosendaal

    Chagall Roosendaal

Grandcafé Chagall is al jaren een vaste waarde in Roosendaal. Maar het is je misschien opgevallen dat het café de laatste lijkt de veranderen. ,,Dat klopt’’, zegt eigenaar Patrick van Oosterbos. ,,We zijn druk bezig om af te komen van het stempel jongerencafé. Grandcafé Chagall wil nu een eetcafé zijn voor iedereen.’’

Chagall was een van de eerste grandcafés in de regio en ontwikkelde zich na een aantal jaar tot een zeer drukbezochte jongerentent waar 16- en 17-jarigen ieder weekend massaal aan het feesten waren op de muziek van populaire dj’s. Nu wil Chagall zich graag ontwikkelen tot een sfeervolle hangout waar voor Roosendalers van alle leeftijden altijd wel iets te beleven is. Geen hit-dj’s meer, dus, maar wel regelmatig livemuziek, gezellige borrels, mossel en bbq-avonden en thematische dansfeesten voor 25-plussers.

Huiskamersfeertje met industriële vibe

Chagall RoosendaalHet interieur van Chagall is zoetjesaan getransformeerd naar een hipper huiskamersfeertje met industriële vibe, met lekkere banken en stoelen waar je desnoods een avond in blijft hangen en een nieuwe, lichtere bar. Je kunt er met vrienden en collega’s het begin van het weekend vieren op de vrijdagmiddagborrel, waarbij lekkere hapjes worden geserveerd. Deze vrijdag gaat die borrel zelfs vergezeld van een sfeervolle WinterBBQ. Op de kaart bij Chagall staan steeds meer bijzondere speciaalbieren en je kunt er ook ongedwongen eten van de menukaart, met winterse gerechten als stoofvlees. ,,Veel mensen weten niet eens dat je hier echt kunt eten,’’ verbaast Patrick zich. ,,Dat moet veranderen.’’

Chagall Roosendaal En natuurlijk geniet je bij Chagall het hele jaar door van het grote terras, bij de terrasverwarming en desnoods met een dekentje over je benen, terwijl de kids zich vermaken op de ijsbaan. Ook op zondag is er altijd iets te doen in het grandcafé op de Markt. Regelmatig treedt er een band op, zoals aanstaande zondag de Roosendaalse band Family & Friends. Op derde kerstdag, 27 december, kun je meedoen aan de Chagall Voetbalkwis.

Lotje Getikt

Chagall wil een café zijn waar altijd iets te doen is, vertelt Patrick. Een groot succes zijn nu al de maandelijkse Ouderwets!!-avonden, die nieuw leven zijn ingeroepen. Dé ouderwetse stapavond, met DJ Meeuwis en ouderwetse drankjes als Smirnoff en Breezers. ,,Al twee keer geweest en beide keren volle bak,’’ zegt Patrick.

Lotje Getikt Chagall Roosendaal
Foto: Facebook/Lotje Getikt

Elke maand is er een 18+-avond van Lotje Getikt, waarbij onder het motto ‘voor elk wat wilds’, verrassende en bijzondere activiteiten georganiseerd. ,,In september was het thema Stoute Dromen en werd er onder meer een kussengevecht gehouden’’, blikt Patrick terug. Met Oud en Nieuw viert Lotje Getikt bij Chagall het Plan de Champagne, een spetterend galafeest met lasers, confetti, een mega ballenbak, het Rad van de Getikte Voornemens, heel veel champagne én een wodkafontein. Er is een erg geestige trailer gemaakt voor Plan de Champagne. Kijken? Klik hier.

Disco Ball’z

Aanstaande zaterdag wordt het een dolle boel bij de retroparty Disco Ball’z. De dj’s Robert de Veth, Joep Mol en Hans Hollander, die de oudere jongeren onder de Roosendalers nog wel kennen van de Bonaparte en de Herberg, draaien dan een avond lang disco, soul en funk. De drie dj’s vulden twee weken geleden Rdazzle’s Funky Friday. Dus hier vind je een voorproefje, als je alvast in de discomood wil komen!

Op de hoogte blijven? Volg Chagall op Facebook!

Foto’s: Fleur van der Plas