Lunchcafe Lente_Roosendaal_appeldrankZelfs Lente moet eraan geloven: het is herfst! Jesse van den Bossche en Yvonne van Gorp werken heel graag met producten van het seizoen, die ze ook dit seizoen onder meer halen bij boer Ad. Dus kun je op de lunchkaart van Lente de komende maanden weer allerlei lekkers verwachten als paddenstoelen, peer en pompoen.

De natuur is meedogenloos. De eerste pompoenplantjes van boer Ad waren opgegeten door de slakken. Gelukkig is hij er toch nog in geslaagd om prachtige pompoenen te kweken. Jesse en Yvonne hebben zich door het aanbod laten inspireren tot een heerlijk lunchkaart, waar je op slag een warm gevoel van krijgt.

Carrotcake

Goed nieuws: de carrotcake (worteltaart) en de chocoladetaart komen vast op de kaart dit najaar. Wortel in een taart lijkt misschien een vreemde combinatie. Maar wie de smeuïge carrotcake een keer geproefd heeft, is meteen om. Verslavend lekker! En over het verslavende effect van chocola hoeven we je al helemaal niks meer te vertellen.

Voor Jesse en Yvonne is biologisch dé manier om lekker, gezond en divers eten te produceren met respect voor mens en natuur. Zij kopen hun producten dan ook het liefst in de buurt in, of via eerlijke handel. Regionaal inkopen betekent minder transport, wat beter is voor het milieu. De seizoensgroenten komen uit de moestuin van Boer Ad, het vers gebakken knapperige brood van een regionale bakker, het malse vlees van de bioslager en de kaas van de wekelijkse biomarkt. Jesse geeft graag een tip over die markt, elke donderdag op de Nieuwe Markt: de rauwmelkse boeren belegen kaas van Bastiaanse. Ontzettend lekker, volgens haar.

Wat kun je dit najaar allemaal aan seizoensgerechten proeven van de kaart van Lente? Ondanks onze verslaving aan de geroosterde kip met gegrilde courgette en rucolamayonaise, die gelukkig nog gewoon op de kaart staat, zijn we ook wel benieuwd naar de herfstige lenteburger met pompoencrème, katenspek, rode ui en bieslook-baconmayonaise, of de gebakken paddenstoelen met rode pesto, pijnboompitjes en balsamicocaramel. Of wat dacht je van de tosti gorgonzola dolce met peer, rucola en walnoot?

Recept warme appeldrank

 

Lunchcafe Lente_Roosendaal_appeldrankOok nieuw op de herfstkaart: een heerlijke warme appeldrank. We kregen van Jesse en Yvonne het recept van dit heerlijke drankje. Kun je hem ook eens thuis proberen. En de volgende keer natuurlijk gewoon weer bij Lente, met carrotcake of een lenteburger!

Ingrediënten

1 liter biologisch troebel appelsap
4 kaneelstokjes
1 limoen in partjes
Verse gember
Gembersiroop
Optioneel: 3 stuks steranijs, paar kardemompeulen

En zo maak je het….

Verwarm de appelsap in een pan, snijd van de gember ongeveer 6 plakjes . Doe de gemberplakjes, steranijs, de kardemompeulen en kaneel in de pan. Verwarm alles maar breng het geheel niet aan de kook. Laat alle smaken goed intrekken. Doe een beetje gembersiroop in de glaasjes en voeg de appeldrank toe. Serveer met een kaneelstokje, steranijs, een plakje gember en een partje limoen. Heerlijk verwarmend in de koude maanden en superlekker met de  homemade carrotcake van Lente!