Ibiza is in trek. En dat is niet zo gek, want het is een prachtig eiland, met een lekker hip sfeertje. Alleen wil je na tien keer Ibiza misschien ook wel eens iets anders. En bovendien heeft niet iedereen zin om in de vakantie naast Gordon, Patty Brard en Wendy van Dijk (zelf meegemaakt!) ook nog eens tientallen Roosendalers tegen het lijf te lopen (zelf meegemaakt!).
Gabrielle_de_Groot
We willen kortom het Ibizagevoel. Maar dan niet op Ibiza. Precies het soort lastige vraag waar reisadviseur Gabriëlle de Groot, van Holland International Reisbureau at Home in Roosendaal wel raad mee weet.

Reis op maat

Wat je wensen ook zijn, Gabriëlle zoekt een reisoplossing op maat. Van een romantisch stedentripje met zijn tweeën tot een complete rondreis met kids en schoonouders. Hip en trendy, of rustig en natuurlijk. Gabriëlle neemt de tijd om je te leren kennen, zodat ze met een aanbod komt dat echt bij je past. ,,Dat is gewoon mijn passie,’’ zegt ze. Gabriëlle heeft zelf heel wat afgereisd en kent veel accommodaties. En zo niet, dan heeft ze via Holland International Reisbureau at Home nog een achterban van collega’s die ze kan raadplegen. ,,Met zijn negentigen weten we heel veel!’’

Ibiza is niet de enige plek met hippe strandtenten, designhotels en een relaxt sfeertje, verzekert ze Rdazzle. Hieronder vind je Gabriëlle’s tips voor het Ibiza-away-from-Ibiza-gevoel.

Mallorca

  Puro Beach

  Mallorca


Ben je al een keer met vriendinnen op Ibiza geweest en wil je nu eens iets anders? Dan is Mallorca the place to be. ‘’Palma is een erg leuke stad, het lijkt een beetje op Barcelona. Je kunt er fantastisch shoppen, nog beter dan in Ibiza stad!’’

Hou je van hip en design? Dan moet je volgens Gabriëlle inPalma in het Puro Hotel zijn. En wat je dan zeker niet mag missen: Puro Beach in Can Pastilla. ,,Zo gaaf! Hipper dan de Blue Marlin op Ibiza, echt waar.’’

Halkidiki

  Achtis Hotel_Halkidiki

  Achtis Hotel 2

  Achtis Hotel 4

  Achtis Hotel 3

Een heel bijzondere bestemming is het Griekse Halkidiki, de uit drie landtongen bestaande streek onder Thessaloniki. Gabriëlle de Groot is er zelf geweest en vond het prachtig en nog betaalbaar ook. ,,Prachtige baaien met mooie stranden en hippe beachclubs. Op de eerste landtong Kassandra zijn sfeervolle boetiekhotels.’’

Je treft op Halkidiki niet de torenhoge witte hotels die je aan de Spaanse costa’s vindt, maar aan de andere kant ook niet die typisch wit/blauwe Griekse huisjes. Wel de azuurblauwe baaien met prachtige stranden. De bouw en het achterland heeft meer weg van de Alpen net zoals Macedonië.

Macedonië

  Meer van Ohrid

  Cuba Libre Ohrid

En dat is dan gelijk weer haar volgende tip: Macedonië. Heel mooi is volgens Gabriëlle het Meer van Ohrid (spreek uit: oggrit), een van de diepste en oudste meren ter wereld. ,,Erg leuk als je eens iets anders wil, iets actiefs en in verhouding kost het niet zo veel,’’ zegt ze. Ohrid zelf is een gezellige stad met veel winkeltjes, restaurants. Ook is er een bruisend nachtleven in Ohrid. Rond het meer kun je van alles ondernemen: grottenkerkjes, mangrovebossen (waar schildpadden zwemmen) op ezelsafari of wandelen in een van de Nationale Parken in Macedonië. Wil je loungen of op zoek naar een hippe club? Breng een bezoek aan Cuba Libre in Ohrid.

Málaga

  Malaga

  El Pimpi2

  El Pimpi

  Hotel Molinalario

Een perfecte bestemming voor een citytrip, vindt Gabriëlle. ,,De combinatie van stad en strand is hier echt super,’’ zegt ze. Wat je in Málaga zeker moet doen is een fietstocht door de stad maken. En als je dan toch op pad bent, breng dan ook een bezoek aan Bodega bar El Pimpi. ,,Heel veel wereldsterren zijn hier geweest,’’ vertelt Gabriëlle. Natuurlijk heeft ze ook voor deze stad in Andalusië een hoteltip: ,,Hotel Molina Lario, een designhotel met chill-out bar op de 8e verdieping met prachtig uitzicht over de stad.”

Meer weten over deze bestemmingen? Gabriëlle de Groot stelt een reis-op-maat voor je samen, helemaal volgens jouw wensen. Klik hier voor meer informatie en kijk op Facebook voor leuke en actuele reistips.