hittegolf-in-roosendaalHittegolf in Roosendaal! Vandaag en morgen gaan we over de dertig graden. Daarna wordt het iets koeler, maar het blijft, ook in het weekend, zonnig en zomers! En nou niet gaan puffen, maar gewoon genieten van die tropische warmte. Wij zetten nog even wat zomerse tips van Rdazzle voor je op een rijtje!

In Nederland treedt bij iedere bijzondere omstandigheid direct een regeling in werking en dat is ook bij deze tropische situatie het geval. Vanaf vandaag is het nationaal hitteplan van kracht. Het hitteplan van het RIVM wordt in werking gesteld zodra voor ten minste vier achtereenvolgende dagen een maximumtemperatuur boven de 27 graden wordt verwacht. Dat is nu het geval. Het RIVM adviseert in het plan onder meer om voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning ’s middags (op het heetst van de dag) te beperken en in de schaduw te blijven. Airconditioning, zonwering en ventilatoren zijn geschikt om te voorkomen dat het te warm wordt in huis.

Verkoelende drankjes en ijsjes

ijsjes van vers fruit

Helaas is er nog steeds geen stadsstrand in Roosendaal. Daar wordt nog steeds aan gewerkt, hebben we begrepen. We hebben ook tevergeefs gegoogled naar bootjes huren op De Vliet. Kansen zat nog dus, voor avontuurlijke ondernemers. Maar een badje in eigen tuin of balkon is natuurlijk ook heel lekker. Hier vind je een paar recepten voor verkoelende drankjes en ijsjes, om het helemaal af te maken.

Lekker fris met Sikker

brouwerij-laveloos-roosendaal-sikker-in-d'n-olie

Of je kiest voor een écht Roosendaals biertje, van brouwerij Laveloos. Hun IPA Sikker bevat onder meer grapefruit, dus die is lekker fris. Pas wel op, want 7 procent alcohol. En met deze temperaturen ben je zo écht Laveloos, wat nu ook weer niet de bedoeling is.

Roosendaal Swingt in het Park

hittegolf-in-roosendaal-roosendaal swingt in het park

Muziekje erbij? De laatste weken zijn er op de playlist van Rdazzle’s Funky Friday heel veel leuke zomerse nummers bijgekomen, onder meer van Joost Verbraak. Hij staat donderdag met zijn super vette band Playground Millionaires op Roosendaal Swingt in het Park. Een perfecte plek om zo’n warme dag sfeervol af te sluiten. Woensdag kun je ook op een swingende manier afkoelen, met Cookies & Cream op Palm Parkies.

Naar het strand? Tip: Sand & Pepper

sand en pepper

Wil je toch liever naar het strand? Dan is de gave strandtent Sand & Pepper in Westenschouwen een goede tip. Je ziet er opvallend veel Roosendalers op het terras en dat is niet toevallig, want de eigenaren van Sand & Pepper komen uit Roosendaal. Komend weekend is trouwens de hele Markt omgetoverd tot één groot strand, tijdens het Beach Event. Lekker op een terrasje, terwijl die sportievelingen zich in het zand in het zweet werken. Of je zwembroek aan en meedoen, natuurlijk.

beach event roosendaal

De leukste bikini’s van Roosendaal

Nog op zoek naar een bikini? Hier vind je een paar leuke Roosendaalse exemplaren!

En pas op in de zon!

Zonnebaden_DermalogicaZonnebaden is heerlijk, maar het moet natuurlijk geen zonnebraden worden. Zorg voor een goede bescherming! Hier hebben we de tips van huidspecialist Katrien van Overveld van Salon Beau voor je op een rijtje gezet,

Avondzonnetje? Naar het beste terras van Nederland

hooihuis terras 2

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in Roosendaal blijven en genieten van het avondzonnetje op het allerbeste terras van Nederland bij het Hooihuis. Luister vooral ook even naar hun playlist op Rdazzle’s Funky Friday. Heerlijke, zomerse terrasmuziek. Geniet ervan de komende dagen!