Dé make-uptrend voor de komende feestdagen: glitter-wenkbrauwen! Inderdaad, subtiel is anders. Maar in het leutige Roosendaal zijn we niet vies van een beetje over-the-top-dazzle, toch? En gelukkig is er inmiddels ook een mannenvariant: de glitterbaard. Rdazzle zocht voor je uit hoe je het zelf voor elkaar kunt krijgen.

Zo nieuw zijn de glitter-wenkbrauwen trouwens niet. In de Chanel show voor herfst 2012 liepen de modellen al met gouden wenkbrauwen op de catwalk. Maar nu is het opeens een rage.

Wat heb je nodig?

    • Een huidvriendelijke lijm Kun je bij veel drogisten en parfumerieën wel kopen. Je zou lijm voor nepwimpers kunnen gebruiken, maar bij Sep kun je ook huidlijm kopen die je met carnaval weer kunt gebruiken voor je nepsnor of baard.

 

  • Glitters: veel make-upmerken hebben wel een oogschaduw in de collectie met extra veel glitters. Ga eens kijken bij Douglas, de Hema of bij het Kruidvat. Sep verkoopt ook potjes glitter van het merk Poly Glitter in veel kleuren.

 

 

  • Een klein penseeltje, bijvoorbeeld een lippenpenseeltje of een applicator voor oogschaduw om de glitters op je wenkbrauwen te drukken.

 

 

 

 En zo doe je het

Je kunt eerst je wenkbrauwen licht invullen met een glitter-oogschaduw en daar voor een extra dazzle later nog losse glitters overheen plakken. Dat doe je zo: breng met applicator een laagje lijm op je wenkbrauwen aan. Werk precies, want de glitters plakken straks overal waar je de lijm hebt aangebracht. Als de lijm erg snel droogt, kan het handiger zijn om steeds een stukje wenkbrauw helemaal te behandelen.Met dezelfde kwast of applicator druk je de glitters in je wenkbrauwen Doe dit voordat je andere make-up aanbrengt, dan kun je de losse glitters makkelijk van de rest van je gezicht vegen.        Nog simpeler: de glitter eyeliner van de Hema. Breng je met het bijbehorende kwastje zo op je wenkbrauwen aan. glitter-wenkbrauwen Op YouTube stikt het inmiddels al van de tutorials voor glitter eyebrows. Klik op de foto hierboven voor een voorbeeld!

Glitterbaard

 

A photo posted by @mmgomdol on

Onder het motto Nooit Genoeg Glitter kwamen we nog we veel meer sparkles tegen op internet. De glitteroksels zijn een trend die wij maar aan ons voorbij laten gaan. Maar de mannen die het geen probleem vinden om dagelijks veel tijd te steken in het groomen van baard en manen? Die mogen de glitterbaard natuurlijk niet missen! Wij verheugen ons al op heel veel Roosendaalse glitter-hipsters deze kerst!

A photo posted by André Pause (@andpause) on

Bron: Makeupbymadisonrose.com