Lock me Up – Free a Girl _ Bonnefooi _ RoosendaalDe rillingen lopen over je rug als je het leest: jonge meisjes die in piepkleine hokjes worden opgesloten en gedwongen tot prostitutie. Dat gebeurt onder meer in India, Nepal, Bangladesh, Thailand en Brazilië. Zo vreselijk! Daarom is er nu de actie Lock me Up – Free a Girl: in heel Nederland laten mensen zich van 18 tot en met 22 mei 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje om aandacht te vragen voor dit vreselijke fenomeen en geld in te zamelen voor de organisatie Free a Girl, die onder meer lokale bevrijdingsteams en hulporganisaties ondersteunt.

Logo _ Lock me Up – Free a Girl

Dat gebeurt ook bij Bonnefooi in de Raadhuisstraat. Daar gaan tien Roosendalers 12 uur lang achter de tralies, in een hokje van 1 bij 2 meter. Zij krijgen dan een beetje een idee hoe het voor die meisjes moet zijn, al zijn de omstandigheden hier vele malen rooskleuriger. Maar vooral doen ze mee om aandacht te vragen voor gedwongen prostitutie in de wereld en via een persoonlijke pagina op ww.lockmeup.nl geld in te zamelen, zodat al deze meisjes een beetje hoop en een betere toekomst kan worden geboden. In heel Nederland doen meer dan 200 bekende en minder bekende Nederlanders mee aan Lock me Up – Free Girl. Bonnefooi is het enige restaurant in Noord-Brabant. Veel deelnemers organiseren ook een veiling om geld in te zamelen voor het goede doel.

In Roosendaal sluiten 10 deelnemers zich 12 uur op een hokje bij Bonnefooi. Dit zijn:

Woensdag 18 mei                   Eileen Schapendonk & Sophie Mol

Donderdag 19 mei                  Marjo Peppelaar & Lotte Blum

Vrijdag 20 mei                        Rob van de Geijn & Benjamin Scheltema

Zaterdag 21 mei                     Fabienne Bergmans & Chris Lebens

Zondag 22 mei                       Peter Nijssen & Yvonne van Gorp

Via de links bij de namen kom je op de persoonlijke sponsorpagina’s van de deelnemers terecht. Vergeet vooral niet een bijdrage over te maken!

Elders in het land doen onder meer Bridget Maasland en Wimmy Hu, Fajah Lourens, Gigi Valster, Koen van Dijk, de kinderen van Rene Froger (Maxim, Danny en Natasha), Jasmine Sendar, Nance Coolen en Wesly Bronkhorst aan de actie mee.

Over Lock me Up – Free a Girl

Lock me Up – Free a Girl _ Bonnefooi Roosendaal _ 2016
Jalpa – 16 jaar: “Ik ben een lange periode dagelijks verkracht in een bordeelhokje van 1 bij 2 meter. Gelukkig heb ik een nieuwe kans gekregen en kan ik nu studeren.” | © Allison Joyce

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen zeven jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar hun toegevoegde waarde het grootst is. Zij steunen veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken (mede-oprichter en directeur), Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn de oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur.

Wat kun jij doen? Je eigen Funky Friday!

Rdazzle's Funky Friday

Steun de deelnemers door een bedrag, hoe klein ook, over te maken via hun persoonlijke pagina. Of doe mee aan een veiling. Een van de dingen die je daar kunt kopen is je eigen aflevering van Rdazzle’s Funky Friday. Supertof: je kunt je eigen top tien samenstellen en die ligt dan voor de eeuwigheid vast op Rdazzle en dus ook op het wereldwijde web. We zetten er natuurlijk ook een mooie foto bij. Maak een Funky Friday met vrienden, familie, collega’s, je kaartclubje, je golfvrienden, je voetbalteam of je hockeyteam. Of gewoon in je eentje! Je steunt er een prachtig doel mee! Bieden op je eigen Funky Friday kan hier.