Wim Vromans _ herenmode _ Roosendaal _ A Fish Named Fred
A Fish Named Fred

Koningsdag! Maar wat doe je aan? Om je in de stemming te brengen organiseert Wim Vromans in de winkel aan de Markt 10 van 23 tot 30 april de Dutch Design Days, waarin mode van Nederlandse merken centraal staat. En die blijken verrassend leuke dingen te ontwerpen!

Gelijk klaar voor Koningsdag

A Fish Named Fred brengt een kleurrijke collectie overhemden, waarmee je een formele outfit in een keer een geestige boost geeft. Denk aan bloemen, flamingo’s en natuurlijk vissen. Want die vis met de naam Fred is een goudvis. Oranje, inderdaad! Ben je gelijk klaar voor Koningsdag.

    IMG_6253

    IMG_6249

En nou we toch in de geestige overhemden zitten: ook Marnelli, een merk met Italiaanse roots, maakt creatieve en kleurrijke overhemden, die met veel oog voor detail gemaakt zijn. Om maar in het Hollandse thema te blijven: veel ruitjes, waarmee je zo een stijlvol rood-wit-blauwe look samenstelt. Maar ook mooie effen shirts en wil je het, ondanks de weersvoorspellingen, iets tropischer: ook weer vissen.

    IMG_6240

    IMG_6239

    IMG_6238

Liger, kruising tussen ‘lion’ en ‘tiger’, is het merk van de Nederlanders Julius Leijger en Angela de Jonge. Het brengt een aantal maal per jaar een kleine collectie, ze noemen dat een wave, met t-shirts die door kunstenaars uit Nederland en België ontworpen zijn. Ditmaal is het thema muziek en dat levert superleuke prints op. Deze t-shirts hebben alles in zich om collector’s items te worden. Ieder t-shirt heeft zijn eigen nummer, oplopend tot 360. Op is op, dus je hebt altijd een behoorlijk uniek exemplaar!

IMG_6244Rehab is een uniek Nederlands schoenenmerk van Jaco Flach en Jeremy Westerhuis. Wim Vromans heeft van Rehab klassieke herenschoenen, die door het bijzondere gebruik van materialen en kleuren net dat beetje extra krijgen. Grappig is dat je bij elk paar schoenen ook een bijpassende riem kunt krijgen.

Dutch Design Days

IMG_6251

Wim Vromans organiseert van 23 tot en met 30 april al weer voor het tweede jaar de Dutch Design Days. Daarmee speelt hij in op Koningsdag, maar ook op de Hollandse koopzondag. Een leuk moment om eens aandacht te besteden aan de Nederlandse merken in de collectie, vindt hij. ,,En ook wel bijzonder: bijna alles van deze merken wordt ook in Nederland of in Europa geproduceerd’’, vertelt Wim Vromans. Je kunt het aan Wim Vromans wel overlaten om van die Dutch Design Days een feestelijk weekje te maken. ,,Klanten worden ontvangen met ‘dutch drinks’ en ‘dutch delights’,’’ aldus Wim. Wat dat zijn? ,,Oranjebitter natuurlijk en Biggelaar koffie. Maar ook met Apérol, niet echt Nederlands, maar wel hartstikke oranje. En natuurlijk met stroopwafels en een kaasblokje. Mét een vlaggetje erop.’’

Meer weten? Volg Wim Vromans op Facebook.

 

Foto’s: Fleur van der Plas