Spring collage 2013

  spring collage2 2013

  springcollage3


De Moesss armbanden van Pimps&Pearls ken je vast al wel. De Roosendaalse ontwerpster Monique Mangal introduceerde deze veelzijdige leren armbanden en bedels in 2010 en sindsdien zijn ze niet aan te slepen. ,,Ik wilde iets ontwerpen voor de vrouw die stoer, maar toch ook vrouwelijk wil zijn. En ik ben dol op edelstenen, dus dat ik die zou gaan gebruiken, stond vanaf het begin wel vast.’’

Prachtige accessoires

Inmiddels omvat Pimps&Pearls een uitgebreide collectie accessoires, met naast de bekende armbanden _ nu ook voor kinderen (te koop bij Van Zeggeren) en mannen _ en bedels, ook tassen en shawls. En Monique barst nog van de ideeën om de collectie uit te breiden met nog meer accessoires. Wat je misschien niet wist, is dat deze prachtige accessoires allemaal met de hand worden gemaakt in Roosendaal!

In een mooi atelier vlakbij de oude muziekschool, werkt een team aan de collectie van Pimps &Pearls. ,,Wij gaan voor een hoogstaand kwaliteitsproduct en stellen hoge eisen aan de afwerking van onze producten. Daarom doen we vrijwel alles zelf, hier in Roosendaal,’’ vertelt Monique.

Tasss-8_046_Natural-Grey
Creatief was ze altijd al. Haar man Jules stimuleerde haar om de accessoires die ze voor zichzelf maakte als collectie uit werken. Dat heeft Monique gelijk goed aangepakt. Ze heeft niet alleen nagedacht over de producten, maar ook over de hoogwaardige manier waarop die worden gepresenteerd. ,,Sieraden waren in veel modewinkels een ondergeschoven kindje. Daarom hebben we een mooie kast en een serie displays ontworpen voor Pimps&Pearls.’’

De eerste collectie van 333 artikelen werd gepresenteerd bij Gossip in de Passage en was binnen drie dagen uitverkocht! Vijf jaar later wordt Pimps&Pearls verkocht bij 140 winkels in Nederland, België en Duitsland. ,,We houden zelfs winkels af, want we willen het merk graag een beetje exclusief houden,’’ vertelt Monique. In de 45 premium stores, waaronder Gossip, staat een displaykast waarin de collectie armbanden, kettingen en hangers is uitgestald. Heerlijk om daar een tijd in te grasduinen.

Mixen & Matchen

Pimps and Pearls Mix and match

Mixen en matchen en zo je eigen persoonlijk accessoire samenstellen: dat is een van de beste kwaliteiten van Pimps&Pearls. Je kiest een combinatie en die kun je vervolgens op allerlei manieren dragen: als armband, als ketting en als ketting met bedel. Die bedels zijn gemaakt van natuurlijke materialen als edelsteen, hout, bone, schelp, hars, koper en edelstaal en daardoor allemaal uniek.

Mind & Style

  pimpsandpearls slide5

  pimpsandpearls slide3

  pimpsandpearls slide2

  pimpsandpearls slide


De nieuwste collectie Mind & Style is gebaseerd op kleurbeelden en bevat naast stoer bruin, grijs en zwart ook hele mooie armbanden in pasteltinten. Sinds kort verwerkt Monique ook Swarovski-kristallen in haar accessoires. ,,Swarovski wordt vaak geassocieerd met bling, maar in combinatie met leer geeft het juist een mooi vrouwelijk accentje,’’ zegt ze. On the Rocks by Pimps&Pearls is een nieuwe collectie armbanden van bijzondere edelstenen in prachtige tinten, met een bedel van edelstaal.

De  shawls zijn bijna kledingstukken


pimpsandpearls slide6

Heel gaaf zijn ook de prachtige shawls, die je in combinatie met een leren bandje op allerlei manieren kunt dragen, waardoor het bijna kledingstukken zijn. Ideaal om op een frisse zomeravond te combineren met een dun jasje. Ook voor de shawls zijn hoogwaardige materialen gebruikt als linnen en baby-alpaca dat als groot voordeel heeft dat het niet prikt.

We gaan nog veel horen van Pimps&Pearls! Bekijk hieronder de leuke clip uit het RTL4 programma Trip & Travel. Dat besteedde in het kader van Moederdag aandacht aan de bekende sieraden en accessoireswinkel Cuvi in Gorredijk. En de eerste moederdagtip was…. Een armband van Pimps&Pearls!

http://www.pimpsandpearls.nl

Facebook: http://www.facebook.com/pimpsandpearls