Artotheek 18_Galerie_Biggelaar
Foto: Facebook

Artotheek 18 heeft in De Biggelaar een prachtige grote galerieruimte gekregen. Een succes: veel bezoekers en de kunstenaars zijn blij met manier waarop hun werk in de grote, lichte ruimte tot zijn recht komt. Binnen een maand heeft de artotheek dan ook een recordaantal nieuwe leden binnengesleept. Een goede gelegenheid om eens te grasduinen en die suffe posters in je huis te vervangen door echte kunst. Wij hebben alvast wat leuke werken uit de collectie voor je verzameld!

  Edith Walraven Elleboog gemengde techniek
  Edith Walraven, Elleboog, gemengde techniek
  Aagje Pel achter de muur gemengde techniek
  Aagje Pel, Achter de muur, gemengde techniek
  Johan Jansen Lakshmi acryl
  Johan Jansen, Lakshmi ii, acryl
  inkt Zhou Jun Blosson
  Zhou Jun, Blossom, inkt
  Lucy Borghouts, Wide grey space for etc etc, acryl
  foto judith tak
  Judith Tak, foto
Foto’s: Artotheek 18

Open dag

De maand januari wordt door de Artotheek afgesloten met twee open zaterdagen, op 23 en 30 januari. Op beide dagen zijn kunstliefhebbers welkom, maar ook anderen die eens kennis willen maken met de nieuwe galerie in De Biggelaar in Roosendaal, met dat strategisch opgestelde meters hoge paard, en de hedendaagse kunst die er te zien is. Wie deze maand lid wordt van de artotheek, krijgt een welkomstkorting en een fles wijn cadeau.

Kunstuitleen Artotheek 18 is een particuliere stichting met twee uitleencentra voor hedendaagse kunst. De vestiging in Bergen op Zoom bevindt zich in de Lievevrouwestraat 29, de Roosendaalse vestiging is te vinden op de benedenetage van De Biggelaar. De stichting krijgt geen overheidssubsidie, werkt louter met vrijwilligers en heeft een eigen collectie van 1300 werken: schilderijen, tekeningen, beelden, installaties en foto’s. Ook bieden kunstenaars werken aan om via de artotheek bij particulieren of bedrijven onder de aandacht te komen. De huurinkomsten die hieruit voortvloeien, worden voornamelijk besteed aan onderhoud en uitbreiding van de collectie.

In de maanden januari, februari en maart geopend op vrijdag van 13.30 tot 16.00 en van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer weten? Kijk op de website van Artotheek 18 of volg de artotheek op Facebook.