Pimps & Pearls Summer 2016 - 21Nu we langzaamaan steeds meer kunnen genieten van lekker lenteweer en een heerlijk zonnetje, krijgen we vanzelf ook meer zin in zomerse kleuren. Het zwart in onze garderobe maakt plaats voor grijstinten wit en zowaar ook echte lentepastels. Om inspiratie te doen namen we alvast een kijkje in het atelier van Pimps & Pearls. Want niets zo effectief als goede accessoires, als je je garderobe in een keer een zonnig tintje wil geven!

Niets zo effectief als goede accessoires, als je je garderobe in een keer een zonnig tintje wil geven!

Monique Mangal is steeds weer bezig om de collectie accessoires van Pimps & Pearls uit te breiden. De armbanden, kettingen, sjaals en tassen hebben allemaal diezelfde stoere en toch vrouwelijke uitstraling en zijn vaak op meerdere manieren te dragen: een armband wordt een ketting, een sjaal wordt zo bijna een kledingstuk. Een zeer sympathiek merk, dat kiest voor goede en natuurlijke materialen en dat in Roosendaal ontworpen wordt en grotendeels in de buurt gemaakt.

Spring is in the air met Pink Champagne

IMG_5544 (2)

Natuurlijk kijkt Monique Mangal ook goed naar het modebeeld bij het ontwerpen van nieuwe collecties. Dat heeft ze bijvoorbeeld gedaan voor de grote shawls (140 : 140 cm!) van een prachtig zwaar soort linnen met een ingeweven blokje. Monique: ,,Grijs en taupe mogen in onze collectie gewoon nooit ontbreken, maar dit is ook echt de lente van de spring pastels. Pink Champagne is een hele mooie rose tint voor de zomer. En het lila-achtige Iceblue wordt ook een hot item’’, voorspelt ze. We bedoelen maar: zo’n Dress2Kill Summer Breeze sjaal in Pink Champagne over je spijkerjasje en spring is in the air!

De shawls zijn afgewerkt met een leren band, wat weer eindeloos veel draagmogelijkheden oplevert. ,,Je kunt hem zelfs als een jurk dressen, dan is het een soort pareo,’’ vertelt Monique. ,,Dan is het eigenlijk meer een kledingstuk dan een accessoire.’’

Caban Flower Power

Pimps & Pearls Summer 2016 - 23

Wil je het iets behaaglijker, dan zijn er dit voorjaar ook hele mooie gebreide sjaals van biologische katoen. Die worden in een kleine oplage in de buurt gemaakt. Monique heeft het patroon samen met de producent ontwikkeld, vertelt ze. ,,Ik had iets in mijn hoofd, dat golvende van de zee. Handmatig is dat niet te realiseren, maar op de breimachine lukt het wel.’’ Ook deze Caban Flower Power is afgewerkt met een leren band en is er in vier tinten: blue grey, taupe, dark olive en silver.

Nieuw: Moesss Floral

Met de sieraden van Pimps & Pearls maak je je zomerse look helemaal af. Moesss Floral is een nieuwe armband in de collectie, eigenlijk een eenvoudige uitvoering van de bekende Moesss Superior, die je als armband, ketting, heupriempje en als laarssieraad kunt dragen.

. ,,Een easy dingetje,’’ zegt Monique over de Moesss Floral die er in heel veel zomerse pasteltinten is. Worstel jij ook nogal eens met je armbanden en kom je eigenlijk een hand te kort als je er een om wil doen? Bij de Floral wordt een handig lintje geleverd, waarmee het een makkie wordt om de armband om te doen. Nog handiger: het filmpje hieronder, dat je laat zien hoe je dat aanpakt!

Simplicity

De Floral sluit aan bij de trends, want het mag deze zomer allemaal wat fijner en luchtiger in sieraden, vertelt Monique. Daarom zijn er nu ook fijne kettinkjes van zilver, die mooi te combineren zijn met de prachtige bedels uit de Storia-collectie, maar ook prachtig matchen met de stoere leren sieraden van Pimps & Pearls. Dat geldt zeker ook voor de nieuwe edelstenenlijn van Pimps & Pearls die binnenkort verschijnt: Simplicity. Erg mooi in zijn pure eenvoud: steen en leer. Wist je dat alle edelstenen hun eigen, bijzondere betekenis hebben?  Opaal staat bijvoorbeeld voor levenslust en creativiteit, pyriet voor zelfvertrouwen, saffier voor wijsheid en inzicht en smaragd voor liefde inspiratie. Het is bijna moederdag! Super leuk om je mams zo bijzonder en betekenisvol cadeau te geven.

Pimps & Pearls Summer 2016 - 22

Opaal staat bijvoorbeeld voor levenslust en crativiteit, pyriet voor zelfvertrouwen, saffier voor wijsheid en inzicht en smaragd voor liefde inspiratie. Het is bijna moederdag! Super leuk om je mams zo bijzonder en betekenisvol cadeau te geven.IMG_5546 (2)

Op de hoogte blijven? Volg Pimps & Pearls op Facebook!