Rdazzle's Funky FridayEen kleinschalig festival in het binnenstadspark met leuke regionale bands en schappelijke drankprijzen: dat is Roosendaal Swingt in het Park. Deze tegenhanger van Palm Parkies in het emile van Loonpark is georganiseerd door Vereniging Horeca Oude Markt en Eventiz van Dennis van Velthoven.

Op 21 juli trapt het akoestische powertrio Playground Millionaires, bestaande uit Joost Verbraak, Co Vergouwen en Fernando Lewis (Ferry Smans), de serie concerten af. Drie gedreven supermuzikanten die daar zeker een geweldig feest gaan neerzetten. Dus trek je dansschoenen aan en op naar het Emile van Loonpark donderdag! Hoogste tijd voor een Funky Friday met Joost Verbraak van Playground Millionaires!roosendaal swingt in het park

playground millionaires
Playground Millionaires

De Funky Friday van Joost Verbraak van Playground Millionaires

Verrassend veel klassiekers in deze Funky Friday van Joost Verbraak. Joost: ,,Onderstaande top 10 is natuurlijk een momentopname. Ik ken zó ontzettend veel muziek en wat favoriet is, varieert. Het is een favo lijst van het moment en gericht op waar ik momenteel veel mee bezig ben met de Playground Millionaires en het duo Verbraak|van Bijnen waarvan in september het eerste album van uitkomt! Er zijn dan ook veel nummers bij die we met Playground Millionaires spelen: Sitting waiting, Just a gigolo, I aint got nobody, In the summertime en Tipitina. Dark of the matinee staat op de verlanglijst.’’

Joost_verbraak1. Jon Cleary & The Absolute Monster Gentlemen | Tipitina (Live@The Maple Leaf)

,,Dit komt door PM’er Co Vergouwen. Die kwam laatst tijdens een optreden met dit nummer aanzetten om te doen en man, wat een groove! John Cleary is hedendaagse New Orleans en daar hadden we vorig jaar tijdens Breda Jazz al aan mogen ruiken tijdens de Supersessie van Fernando Lewis op het grote podium bij het Spanjaardsgat met helden in de band als Simone Roerade (Hips) en Chris Strik. Hoe vet is het om daar dan vervolgens in triobezetting een weg in te vinden?!’’

2. Buena Vista Social Club | The Dark Of The Matinee

,,Hier wordt ik altijd zo vrolijk van! Ontdekt door Petra Kerstens van de 3 weesgegroetjes (mijn stamcafé) die dit in de zomer altijd lekker draait. Geweldig hoe dit nummer van Franz Ferdinand omgetoverd is tot een zomerhit.”

3.Buena Vista Social Club | Chan Chan

,,Prachtige docu gezien over Ibrahim Ferrer de zanger van de Buena vista social club. Tot tranen geroerd een iedere keer als ik dit nummer hoor denk ik daaraan. EN, het is tenslotte een heerlijk zomers liedje!”

4. Louis Prima | Just a gigolo/ Aint got nobody

,,Fernando Lewis zanger/gitarist van de Playground Millionaires is helemaal weg van de oude Louis Prima stuff en daar heeft ie ons behoorlijk mee aangestoken!” Check ook onze uitvoering van dit nummer!”

5. Tom Waits | Tango till they’re sore

,,Met Verbraak | van Bijnen (mijn duo met gitarist/zanger Jan van Bijnen) heb ik een album gemaakt waarop dit juweeltje van Tom Waits staat. “Fall out of the window with confetti in my hair” is 1 van de meest briljante zinnen in een songtekst ever als je het mij vraagt. Heerlijke New Orleans sfeer ook!”

6.Mungo Jerry |  In the summertime

,,Heerlijk vrolijk (supergoed geschreven) liedje dat me altijd vrolijk maakt. Ik stelde hem laatst voor bij de Millionaires en het bleek een van de favorieten van PM pianist/zanger Co vergouwen te zijn! Dus die gaan we zeker spelen de 21e.”

7. Amy Winehouse | Back To Black

,,Prachtig nummer waar je op stuk gaat. Amy Winehouse is misschien wel de allerbeste zangeres van de afgelopen 25 jaar. Qua sound, timing en songs niet te evenaren! Vooral deze clip is helemaal te gek! Heerlijk.”

8. Admiral Freebee | Rags ‘n’ Run

,,Vanaf het moment dat ik het eerste album van Admiral Freebee hoorde was ik verkocht. En dat van net over de grens. Waanzinnig dikke Amerikaanse sound met prachtige liedjes. Deze is niet mijn favoriet, maar voor wie the Admiral niet kent een mooie opstap.”

9. Jack Johnson | Sitting Waiting

,,Vanaf de dag dat hij uitkwam meteen verkocht. Nu met Playground Millionaires mijn favoriete stuk om lekker op les te gaan met de cajon. Heerlijk nummer!”

10. Miles Davis | Milesstones (Miles in Europe)

,,De allerbeste live Miles plaat ever. Miles in Europe. Wat mij betreft ook de beste Miles bezetting. Waanzinnig!’’

Rdazzle’s Funky Friday

Het complete overzicht met alle afleveringen van Rdazzle’s Funky Friday!