Rdazzle's Funky FridayDruk weekendje voor Martijn Meeuwis, aka DJ Meeuwis. Vanavond is hij één van de dj’s bij Ouderwets, de ouderwetse stapavond bij Chagall. De beste hits van toen en nu, met naast Martijn ook DJ I-Rude en vanavond Sonic Solutions. Ook morgen staat Martijn weer achter de draaitafel, bij de reünie voor de oud-medewerkers (400!) van Chagall. Chagall is morgenavond overigens gewoon open, dus een drukke en gezellige boel wordt het zeker. Alle dj’s die in Chagall gedraaid hebben doen een setje, het programma vind je hieronder.

programma 25 jaar chagall

 

Meer over 25 jaar Chagall lees je hier.

Ondanks alle drukte heeft Martijn toch nog een top 10 uit zijn mouw geschud. ,,Ik die een muzikale interesse heb die zo enorm breed is, van hier naar de maan en terug zeg maar. En wat is dat verdomd makkelijk gezegd, maar niet gedaan! iTunes geopend naar mijn ’25 meest afgespeelde’, maar ook dat was niet naar mijn zin.” Maar het is gelukt en .. met gemak! ,,Huh, mag ik doorgaan tot 100?’’, was de vraag. Ehm… Martijn, we komen dit weekend gewoon luisteren, dan kan je achter de draaitafel door tot 100!

Funky Friday _ Martijn Meeuwis
Martijn Meeuwis.

De Funky Friday van Martijn Meeuwis

De Funky Friday van Martijn Meeuwis is een mix van oud en nieuw, van jazz tot het ouderwetse stampwerk. Een lekker begin van het weekend!

1. Blof | Hemingway

,,Er gaat geen dag voorbij dat ik dit nummer niet hoor. Ik sta hier namelijk mee op. Dit nummer brengt je in een vakantiestemming, je durft het bijna niet weg-te-snoooozzzzzen!’’

2. Technotronic | Pump up the Jam

,,Samen met Whitney Housen en Kaoma ( Lambada ) één van mijn eerste 45-toeren singles. Ironisch genoeg toentertijd bij de V&D gekocht in Roosendaal…’’

3. DJ Paul Elstak | Rainbow in the Sky

Als ik aan het draaien ben, blijft dit toch wel vaak een heerlijke plaat om even ouderwets te stampen.

4. 2 Unlimited | Get Ready for this

,,Dit is ook echt een nummer waar ik energie van krijg. Al bij de eerste seconde moet ik bewegen.’’

5. Michael Bubblé – Everything

,,Mijn liefde voor Jazz en American Songboek vind ik hier perfect samenkomen, heerlijk!’’

6. Fats Dominio | I’m Walkin’

,,Één van de eerste concerten die ik bezocht. Hij beukte zo hard tegen die piano, dat aan het einde van de show zijn vleugel aan de andere kant van het podium stond.’’

7. Guus Meeuwis | Neem mijn hand

,,Misschien wel één van de mooiste liedjes van Guus, wellicht ook een minder bekende, echt mooi!’’

8. Aplhaville | Forever Young

,,Wie wil dit nu niet zijn……’’

9. Trijntje Oosterhuis | Vlieg met me mee

,,Prachtig! Keihard in de auto aanzetten en schijt hebben als ze naast je in de file raar naar je zitten te kijken.’’

10. U2 | Vertigo

,,Mijn favoriete rockband. Dit nummer is zo ongelooflijk vet, zeker als je het live hebt gezien.’’

Rdazzle’s Funky Friday

De complete playlist met muziek uit alle afleveringen van Rdazzle’s Funky Friday vind je hier: