Rdazzle's Funky FridayAls er iemand in Roosendaal zingend door het leven gaat, dan is het zangeres en zangdocent Martine van de Kar wel. Je hebt haar natuurlijk al bij talloze gelegenheden in Roosendaal kunnen koren zingen. En anders zet ze wel anderen aan het zingen, bij de koren, zoals de Suitekids, en zanggroepjes die ze leidt. Misschien heb je een traantje weggepinkt toen zij met ons eigen (en veel betere!) koningslied, ‘Het Ritme van Roosendaal, de cadans van de stad’, al zingend koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de Markt in Roosendaal onthaalde.  Wij wilden natuurlijk wel eens weten welke muziek zij kiest voor deze Funky Friday!

Rdazzle's Funky Friday_Martine van de Kar

Op 21 mei staat Martine weer op het podium van De Kring als een van de vocalisten bij het bijzondere project Symphonica Roosendaal, georganiseerd door UFB-Productions van Bert van Uffelen en Eventiz van Dennis van Velthoven. De kleine zaal van De Kring wordt dan omgebouwd tot poppodium voor een spetterend concert met een grote band én veel vocalisten uit de regio, alles met als thema ‘Pop in je Moerstaal’. Binnenkort vertellen we je daar veel meer over op Rdazzle.

Maar nu eerst: Funky Friday! Martine van de Kar is een muzikale omnivoor. ,,Ik luister het liefst de hele dag naar muziek. En dat kan van alles zijn. Opera, pop, musical, classic rock. Het is maar net waar ik zin in heb of waar ik op dat moment mee bezig ben. Voor deze top 10 heb ik meer de up-tempo nummers gekozen.’’ En oh ja, mocht je ook willen gaan hardlopen met Bruno Mars in je oortjes. BPM betekent beats per minute. Je zult zien, je gaat als een speer!

 De Funky Friday van Martine van de Kar

1. Doe Maar | Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)

,,Als ik ga dansen (iets wat ik vaker zou willen en moeten doen) en ik hoor het intro van dit nummer, ga ik los.’’

2. Sister Sledge | Frankie

,,Een nummer van mijn hardlooplijstje. Als ik dit hoor ga ik gewoon lichter lopen. Vind het nog steeds een lekker liedje.’’

3. The Police | Don’t stand so close to me

,,De stem van Sting vind ik prettig om naar te luisteren. Hoog maar wel ontspannen.’’

4. Barbra Streisand & Donna Summer | Enough is Enough

,,Ik ben erg fan van Barbra Streisand. Zeker van haar vroege repertoire. Haar interpretatie, timing en techniek zijn voor mij altijd een enorme inspiratie geweest. Dit duet is denk ik het meest up-tempo nummer wat ze gemaakt heeft. Vooral de lange noot blijft een uitdaging!’’

5. Astor Piazzolla | Adios Nonino

,,Op de trouwdag van Willem Alexander en Maximà zat ik met vrienden en oranje tompoezen voor de tv. En hier hield ik het echt niet droog. Dit vind ik ook echt funky. En dan die traan…….. Ik hou d’r van.’’

6. Foo Fighters | These Days

,,Wat een mooie opbouw heeft dit nummer! En er komen gelijk Roosendaolse teksten bij me op, zoals bij het harde gedeelte: Gij e makkeluk praote!!!!!’’

7.Bruno Mars | Runaway Baby

,,Misschien niet zo’n bekend nummer van deze zanger maar erg fijn. Staat op mijn Spotify-hardlooplijstje. Perfecte BPM!’

8. Dolly Parton | Jolene

,,Kan country ook funky zijn? Ik vind dit een geweldig nummer. Als je alle toeters en bellen weghaalt, blijft er gewoon een goeie zangeres over.’’

9. Jessie J | Nobody’s Perfect (akoestische versie)

,,Ik vind het jammer dat veel zangeressen door commerciele platenbazen niet de kans krijgen om te laten horen wat ze kunnen. Pas wanneer ze ive zingen hoor je de kwaliteit. Daar is deze zangeres ook zeker een voorbeeld van. Het lijkt op klassiek colloraturen wat ze doet.’’

10. Yo-Yo Ma | Cello Suite nr 1 in G Major van Johan Sebastian Bach

,,De cello vind ik zo’n mooi instrument. al bij de eerste noten voel ik de emotie. Yo-Yo Ma speelt het prachtig. En eigenlijk is het heel funky met al die snelle noten!’’

Rdazzle’s Funky Friday

De complete playlist met muziek uit alle afleveringen van Rdazzle’s Funky Friday vind je hier: