Rdazzle's Funky FridayWeet jij nog als de dag van gisteren dat Chagall openging? Dan ben je niet meer één van de jongsten. Het grandcafé, een van de eersten in Nederland, bestaat dit jaar 25 jaar! Reden voor eigenaar Patrick van Oosterbos om op 2 april eindelijk die reünie te organiseren, waar iedereen al jaren om vraagt. Het wordt een feest voor alle oud-medewerkers, vertelt Patrick Popa, die er zelf van 1999 tot 2004 werkte. Hij helpt samen met Nigel Sletering, Leona van Agtmaal, en Martijn Meeuwis mee met de organisatie van de reünie. Personeel uit de keuken, de bar, de garderobe, uitsmijters, schoonmakers, dj’s en natuurlijk de voormalige eigenaren: het gaat in totaal om zo’n 400 mensen. En die zijn allemaal welkom op 2 april. ,,Met hun ‘plus één’,” doet Patrick Popa er nog een schepje bovenop. ,,Er zijn onder de oud-personeelsleden stellen die elkaar in Chagall hebben leren kennen en er zijn in een kwart eeuw ook al heel wat Chagall-baby’s geboren.”

Alle reden voor een nostalgische Funky Friday met Patrick Popa.

25 jaar Chagall: reünie

chagall 25 jaar_reunie_Roosendaal_Rdazzle

Wat staat er allemaal te gebeuren op de grote Chagall reünie? Het wordt een spetterende avond, een hernieuwde kennismaking met oude bekenden én oude muziek, belooft Patrick. ,,Alle dj’s die vanaf het begin hebben gedraaid bij Chagall komen een setje draaien. Daaronder natuurlijk ook DJ I-Rude, oftewel Rudie Gerdes. Martijn Meeuwis, DJ Meeuw, regelt de muziek en het geluid. Samen organiseren zij de avond ervoor nog Ouderwets!! in Chagall. We willen die avond ook proberen via Skype contact te leggen met oud-collega’s die in het buitenland wonen, dat gaat van Australië tot Dubai. Een oud-collega die al lang in Spanje woont, komt speciaal voor de reünie naar Roosendaal.” De organisatie is via internet, Facebook en mail nog naarstig op zoek naar mensen die bij Chagall gewerkt hebben. ,,Ik heb nog een hele lijst namen van mensen die ik niet kan vinden”, verzucht Patrick. Ken je oud-medewerkers of ben je zelf een? Je kunt je voor het feest aanmelden via: chagall25jaardereunie@gmail.com.

Patrick werd op zijn 16e voor het eerst meegetrokken naar Chagall. ,,Daar móest je zijn op vrijdag, werd me verteld. Destijds was ik een van de jongsten, het was een beetje een yuppen-café. Later werd het pas meer een jongerentent.”

Patrick begon bij Chagall in 1999 in de keuken. ,,Kun je sla wassen?, vroeg Patrick van Oosterbos. Ik zei ‘ja’ en ik was aangenomen, haha. Maar al snel ging ik aan de bar werken. Ik heb er een super tijd gehad. Het personeel was eigenlijk een grote familie. Je kwam niet bij elkaar thuis, want je zag elkaar tóch wel in de stad. Als je vrij was ging je ook naar Chagall, het was gewoon the place to be.” Maar het was wel aanpezen, weet hij nog. ,,Wat dacht je, met dat grote terras! Daarom hebben er ook zoveel mensen gewerkt, ik denk dat het het grootste personeelsbestand in Roosendaal van één café is.”

De Funky Friday van Patrick Popa

,,Het wordt een top 10 van mijn tijd in Chagall,” belooft Patrick van tevoren. ,,Het was de tijd van de opkomst van de dance. Die is later even verdwenen, maar daarna enorm teruggekomen!” Laat maar horen, Patrick!

1. Veracocha | Carte Blanche

,,Omdat we ‘s nachts na het werken nog gingen stappen in de Zillion in Antwerpen en dit was wel mijn dansnummer daar.’’

2. NRGY | Dripping Wet

,,Dit was wel hét nummer om onze baas Patrick van Oosterbos op de bar te krijgen!’’

3. Mariah Carey | All I Want for Christmas

,,Als we dit nummer draaiden in de kerstperiode, zorgden we ervoor dat het binnen sneeuwde!’’

4. LeAnn Rimes | Can’t Fight the Moonlight (Uit: Coyote Ugly)

,,Bij Chagall hebben we in de tijd van dit liedje een feest georganiseerd met als thema Coyote Ugly. Ik denk wel het  meest legendarische feest ooit!’’

5. Lisa Gerrard e.a | Now We Are Free (Uit: The Gladiator)

,,Op de mooie terrasdagen draaiden we soms operaliedjes. Dit was één van de bekendsten!’’

6. The Rednex | Wish You Were Here

Van dit nummer werd ik altijd blij van werd na drukke dagen.’’

7. Gigi d’Agostino | L’Amour Toujours

,,Was toch heel lang een megahit en ‘s werelds eerste bekende dj. Het nummer was zeker een begrip op stapavonden.’’

8. Wamdue Project | King Of My Castle

,,Zo’n episch nummer dat we zelfs dansjes instudeerden en die op de dansboxen toonden.’’

9. Milk Inc. | Walk On Water

,,Al het goede komt uit België! Dit was hun Nederlandse debuut. Onze dj’s gingen zelfs naar België om singles te scoren en dit was zeker één van de toppers.”

10. Eddy Wally | Cherie

,,Eddy Wally als laatste, ook omdat hij pas overleden is. Hij heeft een paar keer bij Chagall opgetreden en ook met de smartlappendagen mocht hij niet ontbreken.’’

Rdazzle’s Funky Friday

De complete playlist met muziek uit alle afleveringen van Rdazzle’s Funky Friday vind je hier: