Bij het beste terras van Nederland hoort ook een prachtig restaurant. De positieve berichten over Het Hooihuis zijn de laatste jaren niet meer te tellen. Het gaat goed met Het Hooihuis en dat was voor eigenaar Koen Bakker aanleiding voor vernieuwing en verandering. Tijd voor ons om een kijkje te nemen in de ‘nieuwe keuken’.


De keuken was al een poos toe aan uitbreiding en het restaurant beneden werd ook te krap.

Wie had dit in december 2010 ooit kunnen bedenken, toen we het pand kochten! Is dit wel verstandig zeiden we tegen elkaar…

“Nou, het is de beste beslissing ooit geweest!” vertelt Koen trots. ,,Ondernemen is risico’s durven nemen en een horecazaak zoals het Hooihuis runnen betekent dag en nacht scherp zijn, meten, de lat hoog leggen en zorgen dat je team maar ook je social media top draait. De sfeer onderling is erg belangrijk en gemotiveerd. Dat resulteert ook in prijzen zoals Het Beste Terras van Nederland.”

Roosendaalse_Hooihuis

De verbouwing is inmiddels achter de rug. “Het nieuwe interieur is iets waar we enorm trots op zijn”, vertelt Lisette Bakker, “vooral omdat we het gerealiseerd hebben met plaatselijke ondernemers. Een van de mooiste eyecatchers is toch wel de bijzonder open haard. Die is ontworpen door Piet-Jan Dekker en vervolgens gemaakt door Jansen Staalbouw. Daarnaast vind je in de ruimte ook prachtige massief eikenhouten balken. Het hout komt van Elder-Oak groothandel, gevestigd op het voormalige Vero-terrein. De tafelbladen zijn gerealiseerd door interieurbouwer Sjef Leenaerts uit Rucphen. Verder hebben we natuurlijk gelet op de kleine details en aankleding. Daar is Judith van Gastel bij uitstek de specialist in. Denk daarbij ook aan bijpassende accessoires voor in de raamkozijnen en leuke decoraties voor op de tafels.” Zo is Het Hooihuis met recht een Roosendaalse stadsproducent.


De gasten ervaren het nieuwe interieur als een sfeervolle tuinkamer, een serre waar je heerlijk naar buiten kan kijken of rondom de haard een aperitiefje kan nuttigen.
Kortom succes gegarandeerd!
http://www.hooihuis.nl

Fotografie: Fleur van der Plas