‘Out of the box thinking, in the box creating’, dat is het motto van creatieve geest Michel van Dongen. Hij brengt het in de praktijk bij Sfeerhaven, een nieuw concept waarin ambacht, beleving en creatie samengaan. Sfeerhaven is gevestigd in een prachtig verbouwde industriële loods aan de Westelijke Havendijk.

  IMG_6878-(1)

  IMG_6865-(1)

  IMG_6836

  IMG_6852-(1)

  IMG_6855-(2)

 

Je hebt misschien al wel gezien dat het vervallen bedrijfspand aan de Vliet het afgelopen jaar een indrukwekkende facelift heeft ondergaan en een mooie strakke voortuin heeft gekregen. Dat nodigt natuurlijk uit om ook binnen een kijkje te nemen en dat kan! Op zondag 19 juni (vaderdag), organiseren Michel van Dongen, Fleur van der Plas en Fleur Claerhoudt samen met enkele Roosendaalse ondernemers het lifestyle evenementje Trendy Sferen, met onder meer hippe vrouwenmode van Manoah Styles, mannenmode van Wim Vromans en vintage en industriële meubels en accessoires van Smuk Collectables en een proeverij met wijnen van Corné Janssen, Gin van Wenneker Distilleries en een BBQ van Keurslager Patrick van Elteren. Natuurlijk is dit je kans om eens uitgebreid rond te snuffelen bij Sfeerhaven en Michel van Dongen de hemd van het lijf te vragen over dit bijzondere woonconcept.

Alles op het gebied van wonen en interieur

Bij Sfeerhaven werken een heleboel creatieve en ambachtelijke geesten op het gebied van interieur en wonen samen. Dat zijn onder meer Nature@home (natuurlijke wanddecoratie, onder meer van Cocomosaic en Wood4walls), De Graaf Betonciré (betonstuc), Quooker (kokend water kraan), Form (meubel)stoffering, Cube4Cube (houten blokken om op te zitten, decoreren etc.), vloerkleden van Krokus | carpets to kiss, Oak4U (interieurbouw, styling en projectbegeleiding) en Qolors (verf), maar ook Sfeervloeren, Sfeerstaal, Sfeersteen, Sfeerhaarden en Sfeerkeukens. Door die samenwerking ontstaat een soort broedplaats van ideeën, waarin voor particulieren en ondernemers bijzondere en vernieuwende interieuroplossingen-op-maat worden bedacht. Voorbeelden daarvan kom je overal in Sfeerhaven tegen, zoals de industrieel ogende verwarming van koperen buizen of houten tafels met bijzondere constructies. Zo wordt alleen even rondsnuffelen al een bron van inspiratie! Sfeerhaven wil niet alleen een podium en netwerk bieden aan creatieve en innovatieve ondernemers, maar ook jong creatief talent de kans geven zich te ontwikkelen: ontwerpers, meubelmakers, vaklieden, artiesten en kunstenaars.

  IMG_6873

  IMG_6874-(1)

  IMG_6858

  IMG_6857-(2)

  IMG_6856-(2)

  IMG_6846-(1)

  IMG_6845

  IMG_6842-(1)

  IMG_6840-(1)

  IMG_6849-(1)

  IMG_6832

  IMG_6876-(1)

  IMG_6860-(1)

  IMG_6839-(1)

Creativiteit is de rode draad binnen Sfeerhaven’’, vindt Michel van Dongen. ,,Het is een totaalconcept: we maken gebruik van elkaars kennis en creativiteit.’’Het concept van Sfeerhaven krijgt de komende jaren alle ruimte om te groeien. Michel van Dongen barst nog van de inspiratie en ideeën. Zo is de prachtige binnenruimte wat hem betreft niet alleen super geschikt voor productpresentaties, maar waarom zouden creatieven er niet gewoon aan het werk gaan en klanten ontvangen, als een soort Seats2Meet? Ook worden straks meubels en accessoires verkocht in de webshop.

‘Het gaat om de identiteit’

Sfeerhaven gaat vooral op zoek naar maatwerk-oplossingen voor klanten, want woonwensen verschillen nu eenmaal sterk en de plannen moeten ook maar net passen in je manier van leven. Michel van Dongen: ,,Ik kwam bij mensen die een hele strakke keuken wilden. Maar toen ik daar kwam, lagen er zes tassen in de gang. ‘Ben je wel iemand voor een strak designinterieur?’, vraag ik dan. Ik probeer altijd mee te denken met de klant, het gaat om de identiteit.’’

trendy sferen

Lifestyle evenement Trendy Sferen, zondag 19 juni van 13.00 tot 18.00 uur bij Sfeerhaven, Westelijke Havendijk 10A, Roosendaal.

 Nieuwsgierig? Volg Sfeerhaven op Facebook.

Fotografie: Fleur van der Plas