Bjorn van der Doelen. Foto: Robin Looy
    Bjorn van der Doelen. Foto: Robin Looy
    Jeroen Kant
    Jeroen Kant
    Mathijs Leeuwis
    Mathijs Leeuwis
Geen Ear Candy Festival dit jaar, maar wel een heel leuk nieuw festival op zondag 25 oktober: Singer Songwriter Sunday. Een lekker kleinschalig festival waar je kunt genieten van enkele van de beste singer-songwriters van Nederland. Ook de plek is bijzonder: in de galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan op de Markt. Zo kun je tegelijkertijd genieten van muziek en kunst.

Organisator Robin Looy: ,,We hebben het voor elkaar gekregen om bekende artiesten naar het festival te halen waaronder Jeroen Kant, deelnemer aan het televisie programma ‘De beste singer songwriter van Nederland’. Verder treden ook Flip Noorman, Petra en Sebastiaan Honing, Mathijs Leeuwis en Björn van der Doelen op. Die laatste naam klinkt bij de meeste mensen wel bekend in het gehoor, Björn is namelijk onder andere profvoetballer geweest bij PSV.’’

De organisatie van het Ear Candy Festival heeft na vijf jaar de formule veranderd. Het was tijd voor iets nieuws en dus heeft Robin Looy besloten het over een andere boeg te gooien. ,,We zullen niet meer één groot festival organiseren, maar meerdere evenementen per jaar. Zo is er in Roosendaal het hele jaar rond wat te beleven en omdat we de meest uiteenlopende evenementen organiseren is er voor iedereen wel een keer wat leuks bij.”
Singer SongwriterSunday is dus de eerste in die nieuwe reeks ‘things to love’ in Roosendaal. De laatste zondag van oktober is eigenlijk de oude vertrouwde datum waarop altijd het Ear Candy Festival plaatsvond.

Singer Songwriter Sunday zal plaatsvinden op zondag 25 oktober vanaf 13:30 in de kunstgalerie aan de Markt nr 39. Er kunnen maar 250 mensen toegelaten worden dus je moet je even inschrijven op http://www.earcandyfestival.nl