stadsgezichten frans van der groen
Foto: Facebook/FransvanderGroen-Stadsgezichten

Ook geïntrigeerd geraakt door die driehoeksborden in de stad met een tekening van het markante hoofd van Frans van der Groen en naast de tekst Stadsgezichten geen enkele uitleg? Het blijkt te gaan om een kunstwerk dat nog dit jaar de nieuwe stadsfoyer van De Kring moet gaan sieren. Een eerbetoon aan de op 19 november 2013 overleden bekende Roosendaler Frans van der Groen. De naam van het kunstwerk: Stadsgezichten.

Het kunstwerk wordt ontworpen en gemaakt door Léon Vermunt en Ruben van de Ven. Het object krijgt de vorm van een bewegende levensboom waarin de koppen van markante Roosendalers komen te hangen. Als eerste uiteraard het hoofd van onze Frans van der Groen.

Initiatiefnemers

Het kunstwerk in de stadsfoyer, die in september klaar moet zijn, komt er op initiatief van burgemeester Jacques Niederer, Cor Verbogt (voorzitter carnavalsstichting Roosendaal), Ad van Terheijden (directeur schouwburg De Kring), Bert Mathijssen (goede vriend van Frans van der Groen), Jasmijn van der Groen (dochter), Frans van der Groen (zoon), Inge van Aalst (directeur VVV Roosendaal), Ruben van de Ven (grafisch ontwerper) en Léon Vermunt (kunstenaar).

Om geld in te zamelen voor het kunstwerk is de stichting Frans van der Groen-Stadsgezichten opgericht. Iedereen kan een bijdrage leveren, als je 144 euro doneert krijg je een beeldje, maar minder geven kan natuurlijk ook!  Meer informatie vind je hier.

Frans van der Groen

Frans van der Groen heeft op het culturele vlak veel voor Roosendaal betekend. Een cultureel multitalent: regisseur, muzikant, zanger, presentator én een goede acteur.

FRans van der Groen - Stadsgezichten
Frans van der Groen (l) met enkele leden van het IQ – Aarmoeinieke.

Een kort overzicht van de vele activiteiten van Frans van der Groen: hij was sinds 1975 lid van het IQ-Aarmoeinieke, waar hij later voorzitter en spreekstalmeester werd. Ongeëvenaard was hij als presentator op de avonden van het IQ en bij de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Bolhoed. Ook was Frans van der Groen bestuurslid van stichting schouwburg De Kring, Tongerloplein-geluiden, Stichting Kunstmaand, Het Masker, Stichting Roos en het Roosendaals Symfonie Orkest. Frans was een veelgevraagd presentator en jarenlang de voice-over bij het Priense Swaree. Frans was een multi-talent, een cultureel wonderkind: regisseur, muzikant, zanger, presentator en een zeer goede acteur.

 Meer weten? Kijk op http://www.fransvandergroen-stadsgezichten.nl of volg Frans van der Groen – Stadsgezichten op Facebook.

 

Bron: Facebook, BN DeStem