stadsstrand_Strand R_RoosendaalHoe leuk is dat! Roosendaal krijgt zijn eigen stadsstrand. Strand R moet komen op het voormalige Wubbenterrein aan de Oostelijke Havendijk. De Roosendaalse stadsproducenten van Platvorm R hebben hun ideeën voor het stadsstrand dinsdag 15 juli gepresenteerd bij een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen in het Stadsoeversgebied. Het terrein ligt vlak bij de plaats waar de Vliet moet gaan eindigen in een gezellige jachthaven.

Paddlesurfen

Stadsstrand Antwerpen_Bocadero
Bocadero in Antwerpen

Lekker met een cocktailtje in je hand in je ligstoel aan de Vliet: veel leuker kan het niet worden in Roosendaal toch? Strand R moet een hippe, kleurrijke plek worden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Belcrum Beach in Breda of Bocadero in Antwerpen. Een coole hangout waar je overdag relaxed in je strandstoel ligt, gaat paddlesurfen op de Vliet en  iets lekkers bestelt bij het strandpaviljoen. Bij de ondergaande zon kun je dan weer genieten van leuke optredens.

stadsstrand Roosendaal_paddlesurfing

En nu we het toch over Roosendaalse hotspots hebben: naast het terrein, in de leegstaande hal van Wubben, is een vrijplaats voor graffiti-artists ingericht: The Loods. Ook heel erg leuk om eens te gaan kijken! Voor je je badtas inpakt en je handdoekje oprolt: het stadsstrand komt er deze zomer nog niet. De voorbereidende werkzaamheden aan het terrein starten dit najaar. Maar volgende zomer is het zover: chillen op Strand R!

Volg Platvorm R op Facebook voor alle ontwikkelingen rond Strand R!