TGIF Roosendaal

    TGIF Roosendaal

    TGIF Roosendaal

Op vrijdag met je vrienden en collega’s de week afsluiten met een borrel en dat op een bijzondere plek in de open lucht: dat is het idee achter Thank God It’s Friday. In Bergen op Zoom draait het concept al twee jaar met veel succes en nu komt TGIF ook naar Roosendaal. Op vrijdag 4 september is de eerste Roosendaalse editie. TGIF wordt georganiseerd door Pion Horeca en Promotie uit Bergen op Zoom, in Roosendaal werken ze samen met Zento. Daar zal in elk geval dj Coen Dacosa enkele sets verzorgen.

,,TGIF is niet de zoveelste vrijdagmiddagborrel,’’ belooft Joris Blom van Zento. ,,De bedoeling is dat het heel laagdrempelig is, je hoeft vooraf geen kaartje te kopen. Iedereen kan gewoon komen en genieten van hippe drankjes en hapjes en muziek.’’ De bijzondere plek is een van de vaste trekkers van TGIF. Maar waar? Dat wordt steevast pas een week van tevoren bekendgemaakt, aanstaande vrijdag dus. Let vrijdag dus goed op de Facebookpagina van TGIF! ,,Ik kan wel verklappen dat het een verrassende plek is, waar veel Roosendalers waarschijnlijk nog niet geweest zijn”, bouwt Joris Blom de spanning op.

Netwerken hoeft niet, maar mag wel

De foto’s van de Bergse TGIF’s zien er in elk geval veelbelovend uit. TGIF is vaak buiten en vindt in principe alleen in de zomer plaats. Netwerken hoeft niet, maar mag wel, zegt Joris Blom. ,,Je kunt met vrienden afspreken, maar ook met collega’s of andere ondernemers. De toegang is gratis, maar je kunt als bedrijf ook een VIP-tafel reserveren om je gasten te ontvangen.’’

Als de eerste TGIF in Roosendaal een succes wordt, volgen er zeker meer, verwacht Joris Blom. Bij de laatste TGIF in Bergen op Zoom, in juli in de Blokstallen, waren ruim 300 mensen aanwezig. Op 28 augustus is in Bergen op Zoom de volgende TGIF gepland.

Zento is mede-organisator van de Roosendaalse editie die het stramien dat in Bergen op Zoom al is uitgedacht helemaal volgt. Blom: “We zijn in Bergen op Zoom gaan kijken en zagen toen dat het concept heel goed in elkaar zit. Daar gaan we dus in Roosendaal niks aan veranderen. Wij hebben vooral geholpen bij het vinden van een locatie en met ons netwerk in Roosendaal.”

TGIF in Roosendaal start om 16.00 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Er kunnen maar 200 mensen bij zijn, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Foto’s: Gijs Proost Fotografie