lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle

  lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle

   

   

  lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle


Wie had dat gedacht? Roosendaal wordt ineens de stad van de leuke en hippe lunchlokalen. Over Lente en Bonnefooi schreven we natuurlijk al vaker, maar daar zijn nu ook nog lunchlokaal Noen in de Raadhuisstraat (al een tijdje open) en sinds deze week Lokaalhaven in de Molenstraat (daarover snel meer!) bijgekomen.

Maar eerst: Noen! Wij gingen al een keertje kijken in dit bijzondere eettentje van Mariëlle Rozendal. Jij nog niet? Hieronder tien redenen waarom je dat héél snel moet gaan doen.

1 Kanjers

Noen heeft een bijzonder concept. Naast Mariëlle Rozendal, twee vaste krachten en de koks, werken er veel mensen met een beperking: de Kanjers van Noen. Die formule ken je misschien wel van Brownies & Downies. Mariëlle heeft hiervoor veel in de zorg en in de horeca gewerkt. Die ervaring komt bij Noen nu mooi samen. Schatten van Kanjers zijn inmiddels al aan de slag bij Noen, sommigen hebben al ervaring in de horeca, andere niet. Voor hen is het in elk geval een nuttige en ook heel gezellige vorm van dagbesteding

2 Het pand

lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle

Op haar zoektocht naar een pand kwam Mariëlle Rozendal in contact met Floor Bleijenberg. En die was nou net op zoek naar een bestemming voor deze prachtige oude stadsboerderij in de Raadhuisstraat. Het woonhuis is omgetoverd tot sfeervolle plek om te lunchen, in de schuur waar vroeger de koeien stonden is een prachtige vide gemaakt en  in de open keuken kun je de koks op hun vingers kijken.

3 De inrichting

 

lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzleHet is natuurlijk hartstikke gezellig bij Noen. ,,Lieflijk, maar ook ruimtelijk’’, noemt Mariëlle de inrichting. Ze heeft het zo simpel mogelijk gehouden. Een oude partij cafétafels en stoelen van Marktplaats kregen allemaal een lik verf. ,,Zo’n pand heeft natuurlijk ook niet veel nodig. Maar ik hou van veranderen. Over twee jaar is het misschien weer helemaal anders.’’

4 Het terras

  lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle

  lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle


Het terras van Noen is uniek in Roosendaal. Een heerlijke binnentuin met een stokoude perenboom, omgeven door eeuwenoude muren. Ook heel leuk: de tafels op het terras zijn gemaakt door de tuingroep van S&L Wonen.

Geen kanjer van een koekje, maar een koekje van een kanjer!

5 De koekjes

Bij de koffie krijg je standaard een zelfgebakken koekje. Geen kanjer van een koekje, maar wél een koekje van een kanjer!

6 De kaart

lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzleOp de kaart staat natuurlijk allerlei lokaal en regionaal heerlijks. Maar wat wij zo grappig vonden: de kaart zit in een oude spijkerbroek zak. Erg creatief!

7 Het huiselijke sfeertje

,,Mensen moeten het gevoel hebben dat ze op visite zijn’’, vindt Mariëlle. Daar is de kaart ook op afgestemd. Lekkere huiselijke gerechten, in de woorden van Mariëlle: ,,Geen vijfsterren hutsefluts.’’

8 Streekproducten

Noen werkt zoveel mogelijk met lokale en streekproducten. De kip komt van de Walnoot Hoeve, kaas en zuivel van Kaasboerderij Zuidgeest, vers brood van Bakkerij Kletskop, groenten en fruit komen van Boer Winkel van het land, de wijn wordt geleverd door overbuurman Winebizz en de koffie is van het oer-Roosendaalse Biggelaar. Mooi toch, als lokale ondernemers elkaar steunen?

9 Het lekkers

Daar kwam je natuurlijk eigenlijk voor. Natuurlijk zijn er heel veel lekkere broodjes en salades, maar je kunt bij Noen ook genieten van een huisgemaakte appeltaart of saucijzenbroodjes.

10 Schuif maar aan

lunchlokaal-noen-roosendaal-rdazzle
Foto: Facebook Lunchlokaal Noen

Noen is een lunchlokaal, maar je kunt op vrijdagavond ook ‘aanschuiven’ voor een heerlijk driegangen-menuutje.

 Vooruit, nóg een reden..

Als dát niet genoeg redenen zijn om als de wiedeweerga naar Noen te spoeden, dan weten we het ook niet meer. Al geweest? Gewoon blijven gaan, want dit stukje Raadhuisstraat belooft zich te ontwikkelen tot een bijzondere culinaire hotspot. Floor Bleijenberg werkt nog aan zijn plannen om de aangrenzende panden en binnenterreinen tussen het Kuiperstraatje en de Burgemeester Prinsensingel om te toveren tot een groene oase waar je niet alleen streekproducten kunt proeven, maar ook kopen. Wij zijn benieuwd!

Nieuwsgierig? Volg Noen op Facebook.

Lunchlokaal Noen, Raadhuisstraat 59, Roosendaal, tel. 0165- 203593.

Foto’s: Fleur van der Plas