Bestand 10-06-15 13 26 31

    Bestand 10-06-15 13 26 47

Hoe je je tuin op een snelle en verrassende manier kunt pimpen, kun je nu zien bij de Wilde Wingerd. Rob Kolderie en Frank Hop gaven de muur van de binnenplaats achter de mooie winkel een verfje. En dan niet zomaar een kleurtje: blauwer dan dit kan blauw niet zijn. Het effect is prachtig!

Rob en Frank kregen de inspiratie voor de muur in Marrakech, tijdens een bezoek aan de Jardin Majorelle. ,,Een ommuurde tuin, midden in de stad. Wij waren echt verrast toen we die knalkleur zagen!’’

Jardin Majorelle

    Marrakech_Majorelle_Garden_2011

    Le_jardin_des_majorelle_21

    Majorelle wilde wingerd

De tuin in Marrakech is in 1924 ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Het kenmerkende kobaltblauw, dat je niet alleen in decoraties ziet, maar ook op de muur van het gebouw zelf, is zelfs naar hem vernoemd: majorelleblauw. Villa Majorelle is later eigendom geworden van modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé. Na zijn overlijden in 2008 is Saint Laurents as in de rozentuin vestrooid. Een groot deel van de textielverzameling komt uit zijn persoonlijke collectie.

Het viel nog helemaal niet mee om voor dat Majorelleblauw de goede verf te vinden, vertelt Rob Kolderie. ,,Ik heb hier vijf kleurenwaaiers gehad, maar de precieze kleur zat er niet tussen!’’ Uiteindelijk vond hij een RAL-kleur die het gewenste effect sorteert. Prachtig om te zien hoe je met een likje verf een groots effect kunt sorteren in je tuin.

Durf met kleur

,,Niet bang zijn voor kleur. Het is maar een verfje. Durf!,’’ adviseert Rob dan ook. Het mooie kobaltblauw geeft de binnenplaats meteen een zonnig en hip Marrakech-sfeertje. Een goed gekozen kleur helpt enorm om eenheid en sfeer te brengen in een ruimte. En ben je het beu? Dan zit er zo weer een laagje in een andere kleur overheen. De muur van de binnenplaats bij de Wilde Wingerd is ook al knalpaars en zacht rood geweest. Maar Rob verwacht dat hij het Majorelleblauw, niet snel zat zal zijn. Het combineert in ieder geval geweldig met al het groen op de binnenplaats.

Een sfeervolle tuin.
De tips van Rob van De Wilde Wingerd:

• Laat het kleurtje van de muur ook op andere plekken in de tuin terugkeren. Verf een oude bloempot knalblauw of verzamel wat knoestige takken en verf die ook. ,,Dat past helemaal in het Ibizasfeertje dat iedereen nu zo leuk vindt voor buiten.

kruiden in pot wildewingerd2

• Kruiden in je tuin zijn ook leuk en ze ruiken ook heerlijk,’’ zegt Rob. Zet een bak of schaal met verschillende kruiden als rozemarijn, munt, tijm of lavendel vlakbij je keuken. Of kies voor een grote zinken bak, daarmee creëer je gelijk wat hoogteverschil in de tuin.

_MG_5651

• Fijne zomerbloeiers zijn agapanthus en lavendel. Zet ze in de border, of in potten op het terras. ,,Ook leuk om cadeau te geven.’’

Candle01

• Als je zorgt voor wat licht in de tuin, kun je ’s avonds lekker lang buiten zitten. Veel sfeervolleer dan kunstlicht: het licht van kaarsen, olielampen en fakkels. Rob: ,,Wij verkopen in de winkel bijvoorbeeld metalen fakkels die je met olie kunt vullen.’’

Expositie bij Galerie Albus Lux

Rob Kolderie is naast bloemist ook bloemsierkunstenaar. Vanaf 2 juli werkt hij mee aan een tentoonstelling bij galerie Albus Lux. Rob exposeert daar samen met kunstenaar Huub Gilissen. De vergangelijkheid van schoonheid, tegenover de schoonheid van vergankelijkheid: dat is voor beide kunstenaars de inspiratiebron. We gaan je zeker op de hoogte houden van deze bijzondere expositie.

http://www.wildewingerd.com

Facebook: facebook.com/WildeWingerd