Escape Roosendaal-Wenneker-Rdazzle
Foto: Fleur van der Plas

Ondernemer Bas Maas is een drukke baas. Hij runt niet alleen Escape Roosendaal bij De Wenneker, maar heeft daarnaast ook nog een aantal webshops met t-shirts met bijzondere prints. Maar Bas zit nog boordevol plannen. Binnenkort wil hij zelfs een tweede Escape Room, met een ander verhaal, gaan openen. ,,Ik ga sowieso dit jaar nog beginnen met bouwen, maar of het ook dit jaar klaar is durf ik nog niet te zeggen’’, vertelt Bas.

Escape Roosendaal

Voor wie het nog niet wist: Escape Rooms zijn een nieuwe rage. Je laat je met een groep opsluiten in een kamer voor puzzels en raadsels. Door goed te zoeken, na te denken en samen te werken moet je proberen binnen een uur te ontsnappen. Escape Roosendaal is sinds 22 januari open. De eerste Escape Room van Roosendaal heeft als titel: ‘Het Beest van de Brabantse Wal. Tijdens je zoektocht naar puzzels en sleutels leer je stukje bij beetje wat voor gruwelijks zich heeft afgespeeld in de ruimte waarin je je bevindt. Totdat je uiteindelijk de verrassende waarheid achter een decennia oude mythe zal ontdekken. Als je snel genoeg bent tenminste… In de video wordt alvast een tip van de sluier opgelicht over het spannende verhaal achter ‘het Beest van de Brabantse Wal’.

De Escape Room is tot nu toe een groot succes. Vriendenclubs, voetbalteams, maar ook hele afdelingen hebben zich al vrijwillig laten opsluiten. Zo kunnen collega’s gelijk op een leuke manier testen hoe het met de samenwerking zit. En die blijkt lang niet altijd snor te zitten, want het lukt lang niet iedereen om het raadsel op te lossen. Bas Maas: ,,Ik heb eigenlijk nog niet meegemaakt dat iemand in paniek raakte. Soms gaan mensen wel sceptisch naar binnen. Maar ze komen altijd razend enthousiast weer naar buiten.’’

Geboortejaarshirts

  Schermafbeelding 2016-06-21 om 17.57.46

  Schermafbeelding 2016-06-21 om 17.58.41

  Schermafbeelding 2016-06-21 om 17.57.17

  Schermafbeelding 2016-06-21 om 17.56.52

Naast de Escape Room runt Bas Maas een paar webshops met t-shirts met leuke prints. Zoals de geboortejaarshirts, hele leuke cadeautjes voor de jarige die alles al heeft. Daarnaast heeft Bas nog een webshop met shirts met de populaire Keep-Calm-opdruk. En natuurlijk de Roosendaal Shirts, die we al tipten als vaderdagcadeau.

Roosendaal Shirts

  roosendaal shirts 2

  roosendaal shirts 3

  roosendaal shirts 4


,,Het was eigenlijk gewoon een probeerseltje,’’ zegt Bas Maas over zijn Roosendaal Shirts. ,,Ik had het idee dat het chauvinisme in Roosendaal de laatste tijd iets sterker is geworden.’’ Het shirt met Tullepetaon opdruk blijkt tot nu toe het populairst te zijn. Bas verkoopt zijn Roosendaal Shirts via een pagina op Facebook. Stuur hem een persoonlijk berichtje en je hebt het shirt al een paar dagen later in huis.

Alle shirts worden per stuk met de hand bedrukt met flexfolie. De opdruk (altijd monochroom) en de t-shirts zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus allerlei combinaties zijn mogelijk. Omdat de t-shirts per stuk bedrukt worden is er bovendien heel veel mogelijk is en kan de opdruk zelfs worden aangepast aan je persoonlijke wensen.

Bas Maas zit nog vol creatieve plannen. ,,Ik heb zelfs nog een heel filmscript op de plank liggen. Ik vind het gewoon leuk om bezig te zijn met dingen waar andere mensen plezier aan beleven.’’

Meer weten?

Geboortejaar Shirts op Facebook

Escape Roosendaal op Facebook

Roosendaal T-shirts op Facebook