Lunchcafé Lente doet alweer voor het derde jaar op rij mee met de Flair High Tea. Dat is boffen voor ons, want dat betekent dat je vanaf 21 april 3 maanden lang voor 10 euro kunt genieten van een ‘ klein high teatje’: lekker en lang genieten van zoete en hartige hapjes.

IMG_5722

,,De Flair High Tea loopt altijd als een tierelier’’, vertellen Yvonne en Jesse van Lente. Yvonne: ,,Flair heeft er een mooi boekje van gemaakt met alle adressen. Mensen komen daarvoor uit heel Nederland naar ons toe. We hebben al high-tea-klanten gehad uit Schiedam, Valkenswaard en zelfs uit Groningen. Zelf ga ik ook graag overal in het land lunchen. Maar dat zal wel beroepsdeformatie zijn!’’

High Tea of afternoon tea

Wij noemen in Nederland zo’n luxe middagmaaltijd met heerlijke hapjes een high tea. Wist je dat ze dat in Engeland heel anders doen? Daar is de high tea (ook bekend als meat tea) een maaltijd die rond zes uur gegeten wordt. Meestal met gerechten als witte bonen in tomatensaus op wittebrood, worstjes, kaasjes, eieren en chips. High Tea als luxueus middagritueel kennen we alleen in Nederland en Duitsland. zou zijn. Deze maaltijd wordt in Engeland een afternoon tea genoemd.

Waar kun je nu beter de lente vieren dan bij Lente? Op de kaart in het lunchcafé prijken alweer allerlei heerlijke seizoensgerechten. In plaats van de carrotcake met zijn warme winterse smaak prijkt nu een courgettecake met limoentopping op de kaart. Ook nieuw is een salade van witlof met beenham, boerenkaas, appel,bio-eitje, pompoen- en zonnebloempitjes en een ahorn-balsamicodressing. In plaats van de beroemde Lente-omelet kun je in het lunchcafé nu genieten van een pannetje roerei met seizoensgroenten van Boer Ad, eventueel met spekjes of met gerookte Schotse zalm. De boterham met geroosterde kip blijft natuurlijk gewoon op de kaart staan, dat is inmiddels een Lente-klassieker, net als de boterham carpaccio. Maar je kunt de lente ook vieren met een geroosterde boterham met burrata (romige buffelmozzarella) met parmaham, rucola-walnotenpesto en zongedroogde tomaat.

Schermafbeelding 2016-04-15 om 14.34.16

Alles uit de buurt

Wat ook erg leuk is: Jesse en Yvonne van Lente werken graag samen met ondernemers uit de buurt. ,,Belangrijk dat je elkaar helpt’’, vinden ze. En dat past ook helemaal in de filosofie van Lente: zoveel mogelijk gebruik maken van biologische, regionale en Fair Trade producten om op die manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. ,,Biologisch is dé manier om lekker, gezond en divers eten te produceren met respect voor mens en natuur’’, vinden Yvonne en Jesse. Door gebruik te maken van biologische, regionale en Fair Trade producten proberen we dit te realiseren. Zelfs de wijnen bij Lente zijn biologisch en geleverd door de Roosendaalse wijnhandel Winebizz. ,,We hebben ontzettend lang gezocht naar een goede biologische wijn die ook nog betaalbaar is’’, vertellen Yvonne en Jesse. Op de kaart staan naast wijnen uit Frankrijk dan ook drie biologische wijnen van ‘O’, alledrie uit Chili.

    O Reserva Viognier-1

    IMG_5725

Fotografie: Fleur van der Plas

Op de hoogte blijven? Volg Lente op Facebook.