geluk in een doosje

    Bestand 14-07-15 22 30 48


Sommige ideeën zijn zo goed dat je niet kunt geloven dat niemand het eerder heeft bedacht. Geluk in een doosje van Marloes Wiericx uit Roosendaal is er zo een: een verrassingspakketje met minimaal acht fijne, kleine cadeautjes. Mooie, lieve en vrolijke dingetjes waar je gelijk blij van wordt. Je kunt jezelf verwennen, maar natuurlijk ook iemand anders verrassen met zo’n doosje geluk op de deurmat.

Van stickers tot stempels, van kaarten tot boekjes, een cd’tje met fijne sfeerliedjes, handgemaakte spulletjes en zelfs af en toe een vintageschat. Iedere editie van het doosje heeft een eigen thema en dat wordt door Marloes op een creatieve manier met veel oog voor detail doorgevoerd. Het ziet er allemaal hip en verzorgd uit en dat maakt zo’n doosje al een genot om te ontvangen. Geluk in een doosje laat je kennismaken met nieuwe ontwerpers en ondernemers, nodigt je uit om creatief bezig te zijn en laat je nieuwe dingen en plaatsen ontdekken.

Kennismaking met ontwerpers

Geluk in een doosje is gestart in december 2013 en sindsdien verschijnt er om de maand een nieuwe. De laatste heet ‘Sunshine in a box’, eerder verschenen onder meer ‘Twinkle, twinkle, little star’ en ‘Puur natuur’. Marloes: ,,Elk doosje heeft zijn eigen thema, van daar uit ga ik zoeken naar leuke spullen en mooie webshops. Ik vind het belangrijk  dat alles qua sfeer en stijl bij elkaar past. Geluk in een doosje is een cadeaubox, het moet echt een feestje zijn om het uit te pakken. Maar het is ook een kennismaking met creatieve ontwerpers en webshops. Voor hen is het een leuke vorm van reclame.’’ Geluk in een doosje kost 12 euro per keer, inclusief verzending. Je kunt ook een jaarabonnement nemen, dan krijg je het zesde doosje voor de helft van het geld.

geluk in een doosje
Geluk in een doosje wordt nu gemaakt in een oplage van 100 exemplaren en die zijn steevast uitverkocht. ,,Ik heb pas mijn eerste bestelling uit Groningen gehad! De doosjes in Roosendaal bezorg ik zelf. Liefst ongezien, want het is bedoeld als verrassing. Maar pas geleden deed een mevrouw de deur open, ze had echt naar me uitgekeken. Ze had een tijdje in de put gezeten. ‘Maar door jouw doosje werd ik steeds weer blij’, vertelde ze me. Dat vond ik wel hartstikke leuk.’’

Meisjes van Willem

    de meisjes van willem

    De meisjes van Willem2


Marloes staat nog steeds vijf dagen met veel plezier voor de klas en twijfelt of ze zich volledig op het ondernemerschap zal gaan storten. Ze barst van de ideeën, maar komt nu tijd te kort om ze allemaal uit te voeren. De creatieve duizendpoot komt ook nog eens uit een super creatieve familie. Met haar moeder, hoedenontwerpster Karien Wiericx, en zus verzorgt ze als De Meisjes van Willem creatieve workshops, op markten en vrijgezellenfeesten. ,,Dat kleden we dan aan met bijvoorbeeld een high tea of champagne, hartstikke leuk. We zouden graag veel meer in Roosendaal willen doen.’’ Op het evenement Vivre! op het Tongerloplein maakten de Meisjes van Willem bijvoorbeeld hele toffe franse snorren met de kinderen. Benieuwd? Op het festival Blommenkinders kun je ze binnenkort aan de slag zien als ze met kinderen hippe dromenvangers van veren gaan knutselen. Kun je de dames gelijk vragen wie nou eigenlijk die Willem is!

Meer weten?

http://www.gelukineendoosje.com, of volg Geluk in een doosje op Facebook

http://www.meisjesvanwillem.nl, of volg Meisjes van Willem op Facebook