RoosendaalEn nou nooit meer zeggen dat er in Roosendaal niets te doen is! Komend weekend gaat die vlieger in elk geval niet op. Jong en oud, sportief en creatief : de Roosendalers die komend weekend niet naar Concert at Sea of Torhout Werchter vertrekken, komen in eigen stad ruimschoots aan hun trekken. Wel zo makkelijk! Rdazzle zet het feestprogramma voor je op een rijtje.

De weersvoorspellingen zien er alvast veelbelovend uit: lekker warm en regelmatig een zonnetje. Dat is heerlijk als je op een terrasje zit met een frisje of een pilsje. Maar een temperatuur van 25 graden is minder fijn als je een halve marathon moet rennen, natuurlijk. We hopen voor alle lopers op een beetje verkoeling!

Festival Obar

obarZaterdag 27 juni kun je in de Tongerlotuin naar de eerste editie van Festival Obar. Daar treedt jong talent op in de buitenlucht. Afgelopen jaar is het nieuwe jongerenplatform Obar opgericht. Obar is een muzikaal café voor en door jongeren. Elke maand biedt Obar jong muzikaal talent uit de regio een podium in de Rabobank Galerie van De Kring. Zo zijn er afgelopen jaar singer-songwriter avonden geweest, rockavonden, een kersteditie en een avond met Start Spreading the News.

Obar is bedacht door Rosalinde Traets, die ook de programmering heeft gedaan. Je kunt onder meer genieten van optredens van singer-songwriters Aline Hilderink en Ruben Brugmans, cabaretier Brian Cox en er is een mini theatervoorstelling van Romy Rockx van het Hofplein Theater. Ook is er een kok die verse hapjes en fingerfood bereidt, er zijn jonge ondernemers in mode en interieur en je kunt een hennatatoeage laten zetten. Entree is gratis. Aanvang: 17.30 uur.

Graff Jam

Graffjam

De oude fabriekshal van Wubben Olie aan de Oostelijke Havendijk is tegenwoordig een vrijplaats voor graffiti-artiesten die daar op de muren hun vrije, kleurrijke gang mogen gaan. De Roosendaalse spuitbus artiesten houden dit weekend, op zaterdag 27 en zondag 28 juni, een Graff Jam. Dan komen artiesten uit heel Nederland naar Roosendaal om hun kunsten te vertonen. Dat doen ze op grote panelen die worden klaargezet. De panelen worden neergezet voor painters, die niet zijn ingeschreven, maar wel willen painten.De hal wordt op een paar kunstwerken na hagelwit gelatext.

Er komen graffiti-groepen uit Den Haag, Zwolle, Friesland, Zaandam en België. Bezoekers zijn welkom tussen 13.00 en 19.00 uur.

 

 

Roosendaal Open Air

Roosendaal Open Air

Headbangen en uit je dak bij scheurende gitaren en gierende vocalen: dat wordt het op zaterdag 27 juni. Dan laten vijf bekende metalbands uit de regio het Roosendaalse Openluchttheater Vrouwenhof op zijn grondvesten schudden bij de eerste editie van Roosendaal Open Air. Op het programma achtereenvolgens:
16.00-16.45 uur: Embers of Oblivion. Melodische death metal waarin speed, agressie en melodie zijn samengebald.
17.00-17.45 uur: Powerized. Progressieve power metal, met intense, cleane vocals en een overweldigende melodisch metal sound.
18.00-18.45 uur: Mourn. Een mix van metal, rock en blues. Misschien niet vernieuwend, maar wel gewoon lekker. HeavyStonerBluesGrooveRockSludgeMetal: zo omschrijven ze het zelf. Denk aan Pantera, Black Sabbath en Black Label Society. Headbangen verplicht!
19.00-19.45 uur Nuclear Sushi. Een explosief hapje: de band Nuclear Sushi brengt Plutonium Powered Speed Metal, oftewel old school speed metal.
20.15-21.30 uur: Onheil. Met leden als Amok, Haat, Sadist, Nomiis en Terger is Onheil een passende naam voor deze band uit Dordrecht. De band bestaat al sinds 1999 en brengt een onheilspellende mix van duistere, melodische heavy trash metal.
Aanvang 16.00 uur. Entree: 7,50 euro in de voorverkoop via info@openluchttheater-vrouwenhof.nl, aan de kassa: 9 euro.

T’Plein Geluiden

Schermafbeelding 2015-06-26 om 12.36.12T’plein Geluiden organiseert in de zomermaanden diverse muziekactiviteiten op het Tongerloplein. Op 27 juni met Stacked (koor), Pop Villa (koor), Barbele (singer-songwriter) en The Valley Sound Big Band. Lekker in het zonnetje op het terras genieten van fijne muziek!
Stacked is het koor van dirigente Annalisa Schmad en laat een pittig en ritmisch repertoire horen. Begeleiding hebben de Stackies niet nodig, want ook het ritmische gedeelte verzorgen ze zelf met o.a. een ‘walking bass’ en zelfgemaakte ‘shakers’. Stacked Ladies heeft inmiddels 5 vette nummers in het repertoire zoals ‘Put your hands on me, baby’ van Joss Stone en ‘Big White Room’ van Jessie J. Optreden: 14.30 uur.
“POPS” is een groep zingende enthousiastelingen uit Belgie en Nederland die het heerlijk vinden om meerstemmige popliederen ten gehore te brengen onder leiding van Ingrid Mank, van Tina Turner tot Donna Summer, van Ed Sheeran tot The kings of Leon, van disco tot gospel en eigen nummers! Geniet van de swingende en positieve vibe van dit popkoor! Optreden: 15.00 uur.
Barbele vertelt met haar gevoelige en vrolijke liedjes verhalen die je meenemen in haar wereld. Het is puur en raakt je zo in het hart. Mensen komen dichter bij haar zitten om aandachtiger te luisteren naar haar ingetogen liedjes, en zijn onder de indruk. Optreden: 15.25 uur.
De Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en staat onder leiding van dirigent Peter Bogers. Het orkest treedt tot 15 keer per jaar op. Eerder trad ze op met grote koren, jazzorkesten en zelfs een heuse rock & rollband. Het orkest kan met spetterende zang worden versterkt. Het orkest brengt een swingend repertoire met een knipoog naar Sinatra, Duke Ellington, Count Basie, Gordon Goodwin. Naast het genoemde repertoire worden ook bekende nummers uit de seventies, eighties en nineties gespeeld en laten de bigband ultiem swingen met arrangementen van sterartiesten als Chicago, Phil Collins, Robbie Williams, Michael Bublé en Norah Jones. Al met al staat er met de Valley Sound Big Band een prachtig orkest dat enerzijds muzikaal technisch haar mannetje staat en anderzijds als muzikale sfeermaker voor feesten en evenementen een uitstekende en swingende prestatie levert. Optreden: 16.00 uur.

Paradijsvogels

paradijsvogelsAls paradijsvogels nemen de cursisten van Het Dansatelier het publiek mee naar een bruisend dansfestival. De voorstelling Paradijsvogels wordt zondag in De Kring gedanst door de jongere en volwassen cursisten van klassiek ballet en moderne dans. De choreografieën zijn in handen van Emmely Tunders en Raquel de la Fuente. Aanvang: 20.00 uur.


Beach Sessions

partyBij El Corazon moet je zaterdag zijn voor Beach Sessions: zonnige muziek, lekkere cocktails en heel veel strandballen en opblaasbeesten! Muziek is er van GUALTIERO (aka Rajeev Gualtiero Fanpage) en Bad Berry. Dikke fissa dus. Entree gratis.

 

 

Halve Marathon van Roosendaal

halve marathon roosendaal

Altijd weer gezellig: vanaf de kant de vele lopers aanmoedigen tijdens de Halve Marathon van Roosendaal (die gelukkig de oorspronkelijke naam weer terug heeft.) Altijd weer een leuk evenement met volle terrassen en hier en daar een bandje. Zo treden op het buitenpodium bij De Drie Weesgegroetjes aan de Molenstraat de Gebroeders Dellenoy op. En die willen er een feestje van maken.